Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο έργο λιώνει, αυτή τη φορά θύμα της αφόρητης ζέστη που πλήττει τις ΗΠΑ, ήταν το κεφάλι του Λίνκολν, το οποίο έλιωσε

Ο καύσωνας έπληξε αρχικά το κεφάλι του, με τα πόδια να ακολουθούν σύντομα, αφήνοντας τον κορμό . Η καρέκλα βυθίστηκε στο έδαφος.

Το κεφάλι από το εξάμετρο κέρινο αντίγραφο του Μνημείου Λίνκολν βρίσκεται τώρα υπό επισκευή, αφήνοντας πίσω του ένα σύρμα που προεξέχει από τον λαιμό του 16ου προέδρου.

Το μνημείο στηρίζεται στην τοποθεσία του Καμπ Μπάρκερ στην Ουάσινγκτον, ένα στρατόπεδο προσφύγων της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου που φιλοξενούσε πρώην υπόδουλους Αφροαμερικανούς.

Τώρα στεγάζεται έξω από το δημοτικό σχολείο Γκάρισον ως μέρος της σειράς The Wax Monument Series από τον καλλιτέχνη Sandy Williams IV, με έδρα τη Βιρτζίνια.

Το άγαλμα εγκαταστάθηκε στην ίδια θέση τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά η πρώτη εκδοχή του περιείχε πάνω από 100 φυτίλια που άναψαν πρόωρα, με αποτέλεσμα να λιώσει ένα σημαντικό τμήμα της καλλιτεχνικής εγκατάστασης πριν από την τελετή των εγκαινίων.

Η νέα έκδοση που εγκαταστάθηκε τον Φεβρουάριο έχει στρατηγικά τοποθετημένα και λιγότερα φυτίλια. Μια πινακίδα κάτω από το μνημείο γράφει: «Το μνημείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία που έχουν τοποθετηθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία που έχουν τοποθετηθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα: Παρακαλώ σβήστε το φυτίλι σας μέσα σε 1-2 λεπτά».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις