Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Στο δρόμο οι μαθητές σήμερα Δευτέρα 6/11 – Ποια τα αιτήματά τους

Στο δρόμο οι μαθητές σήμερα Δευτέρα 6/11 – Ποια τα αιτήματά τους

Μαθητικές κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα – Στο πλευρό των μαθητών τους οι εκπαιδευτικοί

Με κινητοποιήσεις στον εκπαιδευτικό χώρο ξεκινά η εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα 6/11 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα βρίσκονται «στους δρόμους», για να διαμαρτυρηθούν για την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καλεί στις 12:00 στα Προπύλαια, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την ελλιπή ασφάλεια στα σχολεία, την πενιχρή χρηματοδότηση στην Παιδεία, για την κατάργηση του νόμου Κεραμέως για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και την ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα.

«Ό,τι καλό γίνεται, ό,τι καταφέρνουμε το κάνουμε μόνο όταν αγωνιζόμαστε, όταν δείχνουμε αλληλεγγύη, όταν είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και συμπληρώνει πως «αυτό έγινε στη Θεσσαλία, στις φωτιές, αυτό γίνεται σε κάθε σχολείο και κάθε σχολική χρονιά που με τους αγώνες μας πετυχαίνουμε από το πιο μικρό, έως το πιο μεγάλο».

Σημειώνεται πως την κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, στηρίζει και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

 

Αναλυτικά οι μαθητικές πορείες τη Δευτέρα 6/11

 • Αθήνα, 12 μ. Προπύλαια. (στηρίζει και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής).
 • Θεσσαλονίκη, 11 π.μ, Αγαλμα Βενιζέλου
 • Αγρίνιο, 10 π.μ., πλατεία Δημάδη
 • Αλεξανδρούπολη, 12 μ., δημαρχείο
 • Αργοστόλι, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
 • Αρτα, 10.30 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
 • Βόλος, 12 μ., Θόλος
 • Γιάννενα, 12 μ., Περιφέρεια
 • Ζάκυνθος, 11 π.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου
 • Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
 • Καβάλα, 12 μ., πλατεία Ελευθερίας
 • Καλαμάτα, 12 μ., Δημαρχείο
 • Καρπενήσι, 12 μ., κεντρική πλατεία
 • Κέρκυρα, 11 π.μ., Γενικά Λύκεια
 • Κοζάνη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
 • Κομοτηνή, 12 μ., κεντρική πλατεία
 • Λαμία, 12 μ., πλατεία Ελευθερίας
 • Λάρισα, 12.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Λιβαδειά, 11 π.μ., Ζάππειο
 • Νάυπλιο, 11 π.μ., πλατεία Δημαρχείου
 • Ξάνθη, 12 μ., κεντρική πλατεία
 • Πάτρα, 12 μ., πλατεία Γεωργίου
 • Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιά ΚΤΕΛ
 • Πύργος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
 • Ρέθυμνο, 11 π.μ., δημαρχείο
 • Ρόδος, 11 π.μ., 1ο ΓΕΛ («Καπνό»)
 • Σέρρες, 1 μ.μ., Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία)
 • Σπάρτη, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία
 • Τρίκαλα, 12 μ., Ρήγα Φεραίου
 • Φλώρινα, 11 π.μ., πλατεία Μόδη
 • Χαλκίδα, 11 π.μ., Παραλία (Αγάλματα)
 • Χανιά, 10 π.μ., Αγορά
 • Ψαχνά, 11 π.μ., δημαρχείο

Στο πλευρό των μαθητών οι εκπαιδευτικοί

Τις κινητοποιήσεις των μαθητών τους στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, προχωρώντας σε διευκολυντικές 3ωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 6/11.

Η στάση εργασίας θα γίνει στις 11:00 με 14:00 για να συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, «ο αγώνας των μαθητών μας είναι δίκαιος, τα αιτήματά τους είναι και αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος».

« Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική ημέρα δράσης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 κήρυξε ως πανελλαδική ημέρα δράσης  υπέρ του Παλαιστινιακού λαού η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ και τους/τις συναδέλφους να διοργανώσουν δράσεις αλληλεγγύης (εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις κλπ)  στην Παλαιστίνη σε συνεργασία με μαθητικά συμβούλια και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Για το λόγο αυτό κήρυξε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 12:00-14:00 μ.μ.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας

5+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ:

 1. ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ:Παλιά και επικίνδυνα κτήρια με ταβάνια και παράθυρα που πέφτουν, σοβάδες και πλημμυρισμένα προαύλια και κοντέινερ με την πρώτη βροχή. Οι ζωές μας μέσα στα σχολεία κοστίζουν ακριβά για την κυβέρνηση και τα Υπουργεία. Υποσχέσεις για αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό, γηπεδάκια και διαδραστικούς πίνακες που όλο τις ακούμε και όλο δεν τις βλέπουμε. Φτάνει πια- Έλεγχοι και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία εδώ και τώρα!
 2. ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΓΙΑ ΚΤΗΡΙΑ- ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ- ΥΠΟΔΟΜΕΣ- ΒΙΒΛΙΑ! Ακόμα μια χρονιά κατατίθεται οι προϋπολογισμός για τα σχολεία και ακόμα μια χρονιά ίδια είναι τα χρήματα που δίνετε. Αλλού, σε μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και βιομήχανους ξέρετε να τα δίνετε, σε εμάς ότι περισσέψει! Εμείς απαιτούμε αύξηση εδώ και τώρα! Για να γίνουν τα σχολεία και οι υποδομές τους σύγχρονες! Για να καλυφθούν μόνιμα όλα τα κενά στους καθηγητές, ειδικά σε ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και στα Μουσικά- Καλλιτεχνικά Σχολεία. Για να μην είμαστε 25+ μαθητές ανά τάξη. Για να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές εκδρομές και να μην χάσει κανείς μας εκδρομή για οικονομικούς λόγους! Για να έχουν όλα τα σχολεία θέρμανση.
 3. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ! Εμείς οι πολλοί μαθητές να παλεύουμε με ατελείωτες εξετάσεις, φροντιστήρια, ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, ύλη- βουνό, άγχος, πίεση (και νέες εξετάσεις που λέτε πως θα φέρετε στο Γυμνάσιο και πανελλαδικές σε όλες τις τάξεις του Λυκείου με το εθνικό απολυτήριο) μπας και πραγματοποιήσουμε τα ονειρά μας και όσοι έχουν χρήματα απλά να αγοράζουν πτυχίο πανεπιστημίου; Σας φαίνεται δίκαιο; Δεν είναι! Ούτε να το σκέφτεστε- Θα σας σταματήσουμε!
 4. ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΣΕΙΣΜΟΥΣ!  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΩΣ ΕΔΩ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! Το κράτος σας, οι κυβερνήσεις και τα Υπουργεία σας αγνοούν τις ανάγκες μας , επιλέγουν να τα δίνουν όλα για τα κέρδη των λίγων, να χρηματοδοτούν πολέμους, να δίνουν τα εδάφη της χώρας μας και τα χρήματα των οικογενειών μας στο ΝΑΤΟ για να στέλνει πλοία και οπλισμό για να γίνονται πόλεμοι, να σκοτώνονται άνθρωποι, και εμείς με τις οικογένειές μας να ζοριζόμαστε και για τα πιο απλά! Αυτές τις μέρες, δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και το δίκαιο αίτημά του να έχει τη δική του πατρίδα, να ελευθερωθεί από την κατοχή του Ισραήλ.   
 5. Γιατί Ό,τι καλό γίνεται, ό,τι καταφέρνουμε το κάνουμε μόνο όταν αγωνιζόμαστε, όταν δείχνουμε αλληλεγγύη, όταν είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους! Αυτό έγινε στη Θεσσαλία, στις φωτιές, αυτό γίνεται σε κάθε σχολείο και κάθε σχολική χρονιά που με τους αγώνες μας πετυχαίνουμε από το πιο μικρό (κάλυψη κενών, επιδιορθώσεις στα σχολικά κτήρια) έως το πιο μεγάλο (καθυστερήσεις και απόσυρση νόμων)! Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο και καμία μόνη στις δυσκολίες! Για αυτό ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στο δρόμο!

+1 ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΤΑ! Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ… ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΊΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ:

– Καλούμε όλα τα σχολεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην πανελλαδική μέρα καταλήψεων και πορειών. Να έρθουν σε επαφή τα 15μελή των σχολείων σε κάθε πόλη και να οργανωθούν 6 Νοεμβρίου παντού μαθητικές πορείες σε Βθμιες, Περιφέρειες και Δημαρχεία για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις κάθε περιοχής.

– Ζητάμε τη συμπαράσταση από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, όπως και από τους φοιτητές, όλο το λαό. Να γίνουν κοινές πορείες όλων μας!

– Σε κάθε περιοχή συντονιζόμαστε μεταξύ μας τα σχολεία, λειτουργούμε ξανά τις συντονιστικές επιτροπές μας και φτιάχνουμε παντού αφισάκια, πανό, κάνουμε γνωστό στο διαδίκτυο και στα social media το ραντεβού στις 6/11.

ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

– Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία

– Ασφαλή και σύγχρονα σχολικά κτήρια. Να γίνουν έλεγχοι, επιδιορθώσεις και να παρθούν μέτρα για σεισμούς, πλημμύρες

– Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές. Πρόσληψη περισσότερων καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα και για να μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστική ενισχυτική διδασκαλία σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη

– Αναβάθμιση των υποδομών στα σχολεία μας, των εργαστηρίων στα ΕΠΑΛ και γενικά, των αθλητικών χώρων, των πολιτιστικών υποδομών

– Να χρηματοδοτηθούν όλες οι σχολικές εκδρομές, να μην τη χάσει κανείς μαθητής

– Ουτε σκέψη για Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και για πανελλαδικές σε όλο το Λύκειο, επιπλέον εξετασεις στο Γυμνάσιο

– Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ και δωρεάν γεύμα/σνακ από το Υπουργείο Παιδείας

– Ούτε ευρώ από τις τσέπες μας για θέρμανση, αναλώσιμα

– Δωρεάν μετακίνηση για τους μαθητές στα ΜΜΜ

– Κατάργηση ΕΒΕ και Τράπεζας Θεμάτων

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε να τους επιστρέψει 241 εκατομμύρια

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε...

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα...

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα υπολογίζεται το επίδομα ανεργίας

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα...

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια...

Ενημερωτικό Δελτίο

Αποσύρθηκε βιβλίο από νηπιαγωγείο μετά από “αντιδράσεις” – Είχε εικόνες με οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών

Αποσύρθηκε βιβλίο από νηπιαγωγείο μετά από "αντιδράσεις" - Είχε εικόνες με οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών Αποσύρθηκε βιβλίο από νηπιαγωγείο μετά από "αντιδράσεις" - Είχε εικόνες με...

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή Νέο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Ανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, που βρίσκεται στο...

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης μαθητή/τριας με λίγα κλικ στο gov.gr

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης μαθητή/τριας με λίγα κλικ στο gov.gr Τη δυνατότητα να εκδώσουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες. Διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω...

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην Νομική του ΑΠΘ για να λήξει η κατάληψη

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην Νομική του ΑΠΘ για να λήξει η κατάληψη Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει κάθε πιθανή δίοδο προς το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ και...