Αρχική Παιδεία Στο αστυνομικό τμήμα ο γονέας που χτύπησε εκπαιδευτικό στα Χανιά

Στο αστυνομικό τμήμα ο γονέας που χτύπησε εκπαιδευτικό στα Χανιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων βρίσκεται ο πατέρας που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό το πρωί της Δευτέρας στα Χανιά. Λίγο νωρίτερα, ο καθηγητής είχε καταθέσει μήνυση εις βάρος του εν λόγω γονέα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο πατέρας λίγο μετά την μήνυση που κατέθεσε ο καθηγητής, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Νωρίτερα, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου με ανακοίνωσή του κατήγγειλε βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα μαθητή σε βάρος εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά.

Το περιστατικό συνέβη στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος κατά την προσέλευση των μαθητών για την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος διδασκόντων αναφέρει τα εξής:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Κεραμέως: Τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία σε ανάρτησή της σε κοινωνικό δίκτυο, τόνισε ότι «το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια».

Όπως ανέφερε η υπουργός, επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου ενώ έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», κατέληξε η υπουργός.

Η ανάρτηση της υπουργού:

Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που…

Gepostet von Niki Kerameus am Montag, 14. September 2020