Αρχική Παιδεία Στο 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου ο υφ.Παιδείας Δ.Μπαξεβανάκης

Στο 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου ο υφ.Παιδείας Δ.Μπαξεβανάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο 3ο ΕΠΑ.Λ. και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Χαλανδρίου πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα 03 Μαρτίου 2017 ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης με αφορμή την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας από τους μαθητές/-τριες του σχολείου, στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας. Ο Υφυπουργός συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες για την πρωτοβουλία τους, που αναδεικνύει το σημαντικό κοινωνικό ρόλο του σχολείου και ειδικότερα του ΕΠΑ.Λ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και επισήμανε την προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης μέσα από το σύνολο των θεσμικών αλλαγών και παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί. Οι αλλαγές αυτές, όπως αποτυπώνονται μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλαίσιο, περιλαμβάνουν:

α) αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών των ΕΠΑΛ, ώστε να αποκτήσουν μια πιο ελκυστική δομή που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών/-τριών και θα αποφεύγεται η πρόωρη κατάρτιση.

β) διεύρυνση της πρόσβασης σε Πανεπιστήμια και σε ΤΕΙ, ώστε να παρέχονται στους αποφοίτους των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ μεγαλύτερες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές διέξοδοι.

γ) έναρξη της εφαρμογής του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας», που παρέχει σε ενήλικες αποφοίτους του ΕΠΑΛ ασφαλή είσοδο στην αγορά εργασίας με αμοιβή και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και λήψη, μετά από πιστοποίηση, αναγνωρισμένου τίτλου επαγγελματικών προσόντων επιπέδου 5 βάσει του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Τέλος, ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε τη βούληση του ΥΠΠΕΘ να καταστούν τα ΕΠΑ.Λ. από μια επιλογή ανάγκης όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, σε μια συνειδητή επιλογή για τους μαθητές/-τριες