Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Στις τουριστικές εκθέσεις Βουκουρεστίου και Βελιγραδίου η Περιφέρεια Β.Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην προσπάθεια προσέγγισης των νέων και ανερχόμενων τουριστικών αγορών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, συμμετείχε:

  • Στην τουριστική έκθεση TTR που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο ROMEXPO στο Βουκουρέστι.
  • Στην τουριστική έκθεση ITTFA που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο BEOGRADSKI SAJAM στο Βελιγράδι.

Η Περιφέρεια συμμετείχε για πρώτη φορά στις συγκεκριμένες εκθέσεις, εντός του ελληνικού περιπτέρου. Για την αποτελεσματικότερη παρουσίαση των νησιών στο κοινό των παραπάνω χωρών δημιουργήθηκε δεκαεξασέλιδο φυλλάδιο στη Ρουμανική και στη Σερβική γλώσσα.

Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο στην έκθεση της Ρουμανίας και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και στις δύο εκθέσεις. Στο stand της, φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων των νησιών και αρκετοί επιχειρηματίες του τουρισμού που θεωρούν ότι οι ανερχόμενες τουριστικές αγορές της Ρουμανίας και της Σερβίας έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν αγαπητό προορισμό, τόσο για τους Ρουμάνους, όσο και για τους Σέρβους τουρίστες, σταθερά από τους πρώτους στις προτιμήσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Ρουμανίας και της Σερβίας που συμμετείχαν στις παραπάνω εκθέσεις προέβαλαν την Ελλάδα ως κύριο προορισμό διακοπών. Ρουμάνοι και Σέρβοι ταξιδεύουν αρκετά οδικώς, κατευθυνόμενοι κυρίως προς τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και με πτήσεις charter προς διάσημους ελληνικούς προορισμούς. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι στη Σερβική αγορά ήδη έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με κάποια νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ και στην περίπτωση της Ρουμανίας ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία, το Paralela 45, κατόπιν επαφών με την Περιφέρεια αλλά και με επαγγελματίες από τα νησιά, προωθεί εξατομικευμένα ταξίδια στα νησιά της Σάμου, της Λέσβου και της Χίου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πέρα από την παρουσία της στις συγκεκριμένες εκθέσεις, θα συνεχίσει να ενισχύει την προσπάθεια, προγραμματίζοντας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, διάφορες δράσεις προβολής στις δύο αυτές ανερχόμενες και γειτονικές στη χώρα μας τουριστικές αγορές, όπως δημοσιογραφικά ταξίδια και ταξίδια εξοικείωσης τουριστικών παραγόντων στα νησιά της Περιφέρειας, αλλά και διάθεση ψηφιακού υλικού προβολής, ώστε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να καταστούν αναγνωρίσιμοι ελληνικοί προορισμοί για τους Ρουμάνους και τους Σέρβους τουρίστες.

 

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σε αργία υπάλληλος Περιφέρειας που χρηματιζόταν

Σε αργία υπάλληλος Περιφέρειας που χρηματιζόταν Σε αργία έθεσε ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Φ. Σπανός, υπάλληλο της Π.Ε. Εύβοιας που προφυλακίστηκε γιατί χρηματιζόταν για να εκδίδει άδειες...

Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Συνελήφθησαν υπάλληλοι για παράνομες μεταβιβάσεις οχημάτων

Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Συνελήφθησαν υπάλληλοι για παράνομες μεταβιβάσεις οχημάτων Έφοδο στα γραφεία της Υπηρεσίας Μεταφορών – Συγκοινωνιών, που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς πραγματοποίησαν το...

Με εντολή Χαρδαλιά ξηλώθηκαν οι αφίσες Κασσελάκη για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Με εντολή Χαρδαλιά ξηλώθηκαν οι αφίσες Κασσελάκη για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Η Περιφέρεια Αττικής, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας (Ν.4954/2022 – ΦΕΚ 136Α’), προχώρησε...

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Σάμου: Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Σάμου: Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν από κοινού ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου,...