Αρχική Διεθνή Στις 17 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η δίκη Μασκ – Twitter

Στις 17 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η δίκη Μασκ – Twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Twitter και ο διευθύνων σύμβουλος της TeslaΈλον Μασκ, θα συναντηθούν στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ στις 17 Οκτωβρίου, μετά από την μήνυση που κατέθεσε η διοίκηση τουTwitter Inc κατά του δισεκατομμυριούχου, εκτός αν επιτευχθεί πρώτα μια εξωδικαστική συμφωνία.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης μήνυσε τον Μασκ, για την αποχώρηση από μια συμφωνία που πρότεινε για πρώτη φορά τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter για περίπου 44 δισ. δολάρια.

Τον Μάρτιο, ο Μασκ έγραψε σε μια σειρά από tweets: «Δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως de facto “δημόσια πλατεία”, η αποτυχία να τηρούν τις αρχές της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει; Χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα;», αφήνοντας αιχμές -σύμφωνα με τους δικηγόρους του Twitter- για πιθανή δημιουργία μιας αντίπαλης πλατφόρμας.

Ο Μασκ, μέσω των δικηγόρων του, έχει επανειλημμένως κατηγορήσει το Twitter για «αντίσταση και αποτροπή» του δικαιώματός του στην ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό λογαριασμών bot και spam στην πλατφόρμα.