Ορκίστηκαν, εχθές παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα νέα μέλη της κυβέρνησης και σήμερα στις 10 το πρωί θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση με την νέα δομή του υπουργικού συμβουλίου.

Ο ανασχηματισμός του νέου κυβερνητικού σχήματος είχε εξ ολοκλήρου πολιτικά χαρακτηριστικά. Η ουσία φυσικά βρίσκεται στην πολιτική που θα ακολουθηθεί και θα είναι αυτή που θα κρίνει την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, Οι αλλαγές που έκανε ο πρωθυπουργός σε επίπεδο υπουργών αφορούν θέματα που έφθειραν με το έργο τους την κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες, με σκοπό την ενίσχυση του Μαξίμου σε νευραλγικά υπουργεία, με κύρια στόχευση την καθημερινότητα.

Σήμερα το πρωί συγκαλεί το νέο υπουργικό συμβούλιο, με τη νέα σύνθεση των υπουργών, ξεκινώντας μάλιστα από την ερχόμενη εβδομάδα τις επισκέψεις σε υπουργεία, κυρίως σε αυτά που αναλαμβάνουν νέα πρόσωπα, αρχής γενομένης Τρίτη ή Τετάρτη από το υπουργείο Εσωτερικών και τον Θεόδωρο Λιβάνιο.

Από σήμερα οι νέοι οι υπουργοί που αναλαμβάνουν καθήκοντα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα που πρέπει να βρουν λύσεις με προτεραιότητα τα θέματα της ακρίβειας, των αγροτών, της περιφέρειας και της αποτελεσματικότητας του κράτους για καλύτερη καθημερινότητα.

Νέο υπουργικό συμβούλιο με το βλέμμα στην ακρίβεια και τη Θεσσαλία - Τι  σηματοδοτούν οι αλλαγές προσώπων και χαρτοφυλακίων στο Μαξίμου

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος που πήρε τη θέση του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καλείται και να αντιμετωπίσει τις αυξημένες τιμές, αλλά και να πείσει πιο αποτελεσματικά ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο Κώστας Τσιάρας καλείται να μαζέψει τα συντρίμμια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου η ένταση ήταν το κυρίαρχο στοιχείο τους τελευταίους μήνες εντός και εκτός των τειχών του υπουργείου, καθώς και να δώσει λύσεις στα άμεσα προβλήματα με καθυστερούμενες πληρωμές σε παραγωγούς.  

Η Νίκη Κεραμέως θα πρέπει να αντιμετωπίσει την δύσκολη κατάσταση στο υπουργείο Εργασίας, καθώς με βάση τα στοιχεία του exit poll η ΝΔ πήρε 23% στους ιδιωτικούς υπαλλήλους στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, το χαμηλότερο σε ένα προνομιακό γι’ αυτήν ακροατήριο το προηγούμενο διάστημα.

Η «στρατιωτικοποίηση» του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την ενεργοποίηση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου θέλει να προσδώσει μια άλλη εικόνα και να αλλάξει το «κλίμα» που επικρατούσε, στη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος με το βλέμμα στο πιο συντηρητικό κοινό.

Την πρόθεση να πέσει βάρος στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες και οι Δήμοι καλείται να διαχειριστεί ο  Θεόδωρος Λιβάνιος με άμεσες προτεραιότητες την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, αλλά και τις παρεμβάσεις στο ΑΣΕΠ.

Η έλευση του Γιώργου Μυλωνάκη στη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ αλλάζει τις ισορροπίες, καθώς ο έμπιστος συνεργάτης του πρωθυπουργού που ήταν από το 2019 με τώρα στη Βουλή καλείται να διορθώσει αστοχίες και να διαχειριστεί κρίσεις. 

ο Άκης Σκέρτσος με τον Θανάση Κοντογεώργη θα εστιάσουν στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, ενώ ο Μάκης Βορίδης θα έχει την επιμέλεια του νομοθετικού έργου μαζί με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Στέλιο Κουτνατζή

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης παρουσιάζεται με ενισχυμένο ρόλο καθώς έχει μεταβληθεί σε πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, πάντως, θα υπάρξουν ανακατατάξεις μετά την εκλογή του μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου Τύπου Δημήτρη Τσιόδρα στην ευρωβουλή.

Ο άμεσος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Χρήστος Ζωγράφος, θα αναλάβει ως διευθυντής την καθημερινότητα του γραφείου Τύπου, ενώ ο έτερος αναπληρωτής διευθυντής Γιώργος Ευθυμίου θα αναλάβει διευθυντής Ενημέρωσης και Διαχείρισης Κρίσεων. Νέα είσοδος στο επικοινωνιακό επιτελείο, ο έμπειρος δημοσιογράφος Πάνος Αμυράς, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις