Αρχική Ελλάδα Στήνουν καταυλισμούς μεταναστών οι Τούρκοι στην Αδριανούπολη – 500 μέτρα από τις...

Στήνουν καταυλισμούς μεταναστών οι Τούρκοι στην Αδριανούπολη – 500 μέτρα από τις Καστανιές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει να δημιουργεί καταυλισμούς χωρητικότητας 10.000 ανθρώπων, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», πέραν του καταυλισμού, πλησίον των χωριών του Έβρου, στήνονται και σκηνές με χημικές τουαλέτες, καταδεικνύοντας ότι οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να διατηρήσουν τον πρόχειρο καταυλισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς ανέφερε ότι «έχουμε πληροφορηθεί πως στήνεται ένας καταυλισμός που θα μπορεί να υποστηρίξει περίπου 10.000 άτομα πίσω ακριβώς από την Αδριανούπολη» και εκτίμησε ότι «προφανώς θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους αυτούς ως μοχλό πίεσης».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς «το νερό ήταν μόνιμο εμπόδιο των μεταναστών στο παρελθόν αλλά με την πτώση της στάθμης των υδάτων ο Έβρος είναι προσβάσιμος» και εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν και στα φράγματα των Βουλγάρων ποσότητες νερού» για να γεμίσει ξανά νερό ο Έβρος και έτσι να δημιουργηθεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους παράνομους μετανάστες.