Αρχική Δήμοι Στην ψηφιακή εποχή ο Δήμος Αιγάλεω με το πληροφοριακό σύστημα «Ίριδα»

Στην ψηφιακή εποχή ο Δήμος Αιγάλεω με το πληροφοριακό σύστημα «Ίριδα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, προχώρησε στην καθολική ηλεκτρονική διαχείριση και διακίνηση εγγράφων, μπαίνοντας στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και κάνει το πλέον ουσιαστικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του με το πληροφοριακό σύστημα «ΙΡΙΔΑ», που σχεδιάστηκε από την Πολεμική Αεροπορία, υποστηρίζεται από το Υπ.Ες. και φιλοξενείται στις υπηρεσίες κυβερνητικού νέφους (e –cloud).

Πρόκειται για ένα διαφανές σύστημα λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, με το οποίο επιτυγχάνονται τα ακόλουθα:

  • Καταργείται πλήρως ο παραδοσιακός τρόπος διακίνησης της έντυπης αλληλογραφίας και αντικαθίσταται από την ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων.
  • Παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης των εγγράφων, οι οποίες θα παρέχονται μόνο ηλεκτρονικά.
  • Επιτυγχάνεται η καλύτερη παρακολούθηση των εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας και η ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση όλων των εγγράφων.

Συνακόλουθα:

  • Μειώνεται το λειτουργικό κόστος διακίνησης των εγγράφων από την εξοικονόμηση χαρτιού, μελανιών, μετακινήσεις υπαλλήλων κ.α., ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον.
  • Αυξάνεται η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών με την ηλεκτρονική τυποποίηση και οργάνωση όλων των διαδικασιών.
  • Βελτιώνεται το διοικητικό έργο και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες μας.

Ο Δήμος Αιγάλεω λειτουργεί πλέον ψηφιακά τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ και εξοικονομώντας πολύ περισσότερα. Με την αποδοτικότερη λειτουργία της διοίκησης, βελτιώνουμε τον εργασιακό χώρο και την αύξηση της παραγωγικότητας. Περνάμε σε μία πραγματικά ψηφιακή εποχή, συνεχίζοντας  με γοργά βήματα στον εκσυγχρονισμό του δήμου μας για μία σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη.