Αρχική Υπουργεία Στην Ελλάδα για συνομιλίες με Δένδια ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Στην Ελλάδα για συνομιλίες με Δένδια ο Γερμανός ΥΠΕΞ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Ο κ. Μάας θα συναντηθεί την ίδια μέρα με τον Νίκο Δένδια.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και στην κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης «Gymnich» των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου.

Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Σημειώνεται πως μετά την Ελλάδα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα επισκεφτεί και την Τουρκία.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, με την οποία συζήτησε για «την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας», αλλά και για την επικείμενη άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις 26 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος «ενημέρωσε αναλυτικά τη Γερμανίδα ομόλογό του για τις εξελίξεις και υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της ΕΕ και της γερμανικής Προεδρίας, προκειμένου αποκατασταθεί περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης ότι έχουμε ετοιμότητα να συζητήσουμε με τους γείτονές μας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, υπό την προϋπόθεση άμεσης απόσυρσης των τουρκικών πολεμικών πλοίων και του ερευνητικού σκάφους από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.