Παρασκευή, Φεβρουάριος 28, 2020
Αρχική Πολιτική Στην Αθήνα ο στρατάρχης Χαλίφα Xαφτάρ – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα ο στρατάρχης Χαλίφα Xαφτάρ – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Αθήνα βρίσκεται για τις επόμενες ώρες ο στρατηγός Χαφτάρ, ο οποίος ταξίδεψε υπό πλήρη μυστικότητα, προκειμένου να έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση

Οεπικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, είχε χθες το βράδυ ιδιωτική συνάντηση με τον στρατάρχη Χαφτάρ σε κεντρικό ξενοδοχείο.

«Η συνάντηση μας αυτή ήταν κοινωνική. Τον υποδεχθήκαμε και τον καλωσορίσαμε στην χώρα μας. Από αύριο το πρωί ξεκινούν οι διαδοχικές συναντήσεις», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, αναφορικά με την κυριακάτικη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, «η Ελλάδα δεν έχει να ζητήσει κάτι. Είναι πάγιες οι θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης. Εμείς θέλουμε ειρήνη στην Λιβύη και αυτό θέλουμε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σε ότι αφορά τις επαφές που θα έχει σήμερα με τον Στρατάρχη, ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε «Θα μιλήσουμε για όσα συζητήθηκαν στην Μόσχα, αλλά και με την Γερμανία. Θα δούμε και θα μας πει αύριο με ποιες θέσεις θα πάει η Λιβύη στην Γερμανία», καταλήγοντας «η Ελλάδα είναι δυνατή, η διπλωματία μας είναι δυνατή».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα στις 13:00 στο γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Khalifa Haftar, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα στις 10:30 το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτά (Khalifa Haftar), σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο ισχυρός άνδρας της Λιβύης έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρθηκε υπό πλήρη μυστικότητα από το αεροδρόμιο στο χώρο όπου θα διαμείνει.

Την πληροφορία μετέδωσαν αποκλειστικά από τις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην εκπομπή τους στον Realfm, ο Νίκος Μπογιόπουλος και ο Μανώλης Κοττάκης.

Η έλευση του Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν από την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη χώρα.