Αρχική Πολιτική Στην Αθήνα ο Ιμάμογλου – Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη

Στην Αθήνα ο Ιμάμογλου – Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει συνάντηση σήμερα με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13:00.

Ο τούρκος δήμαρχος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, ως επίσημος προσκεκλημένος του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Τον Μάιο, ο κ Μπακογιάννης είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη και οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει τότε μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Όπως αναφέρει το επίσημο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης που ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, το απόγευμα, ο κ. Μπακογιάννης θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και το βράδυ θα μεταβούν στο Ηρώδειο όπου θα παρακολουθήσουν την παράσταση Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories.

Κατά την ξενάγηση του στην Αθήνα, ο κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί την Αρχαία Αγορά και το κέντρο της πόλης, ενώ θα περιηγηθεί στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Να σημειωθεί τουρκική κυβέρνηση έχει στρέψει τα βλέμματά της στην συγκεκριμένη επίσκεψη καθώς, ο Ιμάμογλου θεωρείται πολιτκός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν.