Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Β.Κικίλιας – Θετικός ο 1 στους 3

0
22

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκαλώντας σύσκεψη με ανθρώπους της υγείας λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των ΥΠΕ στις 09:30, και θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Ο υπουργός υγείας στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναφέροντας ότι το σύστημα υγείας της περιοχής έχει φτάσει στο κόκκινο.

Ωστόσο, διέψευσε, τις ανακοινώσεις που αφορούν την κατάρρευση του ΑΧΕΠΑ, δηλώνοντας ότι τις δύο επέμενες ημέρες θα δοθούν 50 νέες κλίνες.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι στη Θεσσαλονίκη η θετικότητα, σύμφωνα με το ΑΠΘ, είναι στο 32%.