Αρχική Πολιτική Στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο ο Κ. Μητσοτάκης για τον εορτασμό...

Στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο ο Κ. Μητσοτάκης για τον εορτασμό των Θεοφανείων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο θα δώσει σήμερα το «παρών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον εορτασμό των Θεοφανείων, ενώ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα είναι στη Γαύδο.

Πληροφορίες των τοπικών εφημερίδων αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί για εκκλησιασμό στον Άγιο Στρατή και στην πορεία θα πάει για την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι του νησιού.

Στη συνέχεια, θα συναντήσει κατοίκους του νησιού, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσει και δύο επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό: στο Μουσείο της Δημοκρατίας και στη Μαράσλειο Σχολή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης νωρίς το μεσημέρι αναμένεται στη Λήμνο όπου θα τον υποδεχτεί ο δήμαρχος του νησιού και στη συνέχεια θα συναντήσει τους νησιώτες.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λήμνου προκειμένου να συζητήσει με τους επαγγελματίες ενώ στη συνέχεια αναμένεται να βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παρευρεθεί στην Γαύδο, με σκοπό να παραστεί στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί σε ένα από τα λιμάνια του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά τον αγιασμό θα ανακηρυχθεί σε ειδική εκδήλωση από την Δήμαρχο της Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, επίτιμος δημότης του νησιού, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφτεί το μόνιμο Σταθμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος GVD1, που είναι εγκατεστημένος στο νησί και αποτελεί μέρος του Δορυφορικού Σταθμού του Πολυτεχνείου Κρήτης.