Αρχική Υπουργεία Στέλιος Πέτσας: Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά...

Στέλιος Πέτσας: Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσεις για τα εθνικά θέματα, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ,  ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, υπάρχει το ενδεχόμενο στις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών να τεθεί και το θέμα του εκλογικού νόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις ΗΠΑ όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά επίσης τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στις συναντήσεις θα αναδειχθούν οι θέσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ενώ θα συζητηθούν και οικονομικά θέματα. Θύμισε ότι η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει «προκλητική» τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης και δήλωσε ότι στόχος είναι επιβεβαιωθεί αυτή η θέση από τον Ντ. Τραμπ.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, σημείωσε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη παραμένει ισχυρή, ενώ αναφέρθηκε στις θετικές αλλαγές στην οικονομία, επικαλούμενος την μεγάλη άνοδο του χρηματιστηρίου το 2019 αλλά και την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Όπως σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει ένα πολιτικό και διπλωματικό μαραθώνιο για να ενισχυθούν οι στρατηγικές συμμαχίες και να προσελκυστούν επενδύσεις.

Για τον EastMed

Αναφερόμενος στον EastMed, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως αποτέλεσμα προσπαθειών ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία επτά χρόνια.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με γνώμονα μια ενεργητική εξωτερική πολιτική που φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα, συνεχίζει έναν καλά οργανωμένο πολιτικό – διπλωματικό μαραθώνιο, ανέφερε  ο κ. Πέτσας.

Στόχος της Κυβέρνησης, όπως είπε, είναι η ανάδειξη της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, η αναβάθμιση του ρόλου της ως ενεργειακού κόμβου, η ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών μας και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η αρχή έγινε με την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ για την κατασκευή του EastMed, ενός έργου σημαντικής ενεργειακής και γεωπολιτικής σημασίας, που που φέρνει τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά που προετοιμάστηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία επτά χρόνια. «Παρέχει βάση αναβαθμισμένης συνεργασίας της Ελλάδας με όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ αναβαθμίζει τη γεωπολιτική μας θέση και επιφυλάσσει στη χώρα μας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Μαζί με την κατασκευή του πλωτού σταθμού αεριοποίησης στην Αλεξανδρούπολη, βάζει την Ελλάδα δυνατά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στη συνεργασία μεταξύ κρατών της Ανατολικής Μεσογείου για την ευημερία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά.

Το νομοθετικό έργο των επόμενων ημερών

Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στο επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή από τα αρμόδια Υπουργεία σημαντικά νομοσχέδια ενώ το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ενίσχυση της οικογένειας και του παιδιού με τη θεσμοθέτηση του επιδόματος γέννησης, το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα, το νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, το νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών να συναθροίζονται, να διαδηλώνουν και να διεκδικούν, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, και αφετέρου το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην προστασία, στην ομαλότητα της καθημερινής κοινωνικοοικονομικής ζωής, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο.

Εν συνεχεία, στο νομοθετικό προγραμματισμό περιλαμβάνονται τα νομοσχέδια για τα υδατοδρόμια, για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για πρώτη φορά υπήρξε και μετάδοση με διερμηνεία στην νοηματική. Οπως είπε ο κ. Πέτσας, «ξεκινάμε με ένα θετικό βήμα ανταπόκρισης στις ανάγκες των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής» κάτι που, όπως επεσήμανε, «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στην ενίσχυση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία, στην ενημέρωση και κατ’ επέκταση, στην ανάγκη για ομαλή και ισότιμη ένταξη των ανθρώπων αυτών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή».

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης, σε συνεργασία και συνεχή διάλογο με την Ε.Σ.Α.Με.Α., για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία. Πολιτικές για συνθήκες καλύτερης ζωής για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.