Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής, μετά από επιχείρηση, συνέλαβαν έναν 38χρονο που πήγε να παραλάβει ένα δέμα από την Ταϊλάνδη που περιείχε 2,5 κιλά κάνναβης.

Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα εντός πέντε πλαστικών συσκευασιών ανάμεσα σε συσκευασίες σκυλοτροφής που είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο απόκρυψης με σκοπό την παραπλάνηση των διωκτικών αρχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής με το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών-Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν-Ε.Μ.Π) οργανώθηκε, κατόπιν έγκρισης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης ταχυδρομικού δέματος προερχομένου από Ταϊλάνδη με τελικό προορισμό την χώρα μας το οποίο περιείχε ποσότητα 2 κιλών και 500 περίπου γραμμαρίων φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης.

Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα εντός πέντε πλαστικών συσκευασιών ανάμεσα σε συσκευασίες σκυλοτροφής που είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο απόκρυψης με σκοπό την παραπλάνηση των διωκτικών αρχών.

Υπάλληλος του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υπηρεσίας μας προσποιούμενος τον διανομέα και συνεπικουρούμενος από συνοδευτικό κλιμάκιο στελεχών του τμήματος μετέβη στην αναγραφόμενη ως διεύθυνση παραλαβής του ταχυδρομικού δέματος προς παράδοση αυτού.

Στο σημείο εμφανίστηκε πεζός 38χρονος ημεδαπός ο οποίος επέδειξε αστυνομικό δελτίο ταυτότητας με τα στοιχεία του αναγραφόμενου ως παραλήπτη και αφού υπέγραψε σε σχετικό έντυπο και παρέλαβε το επίμαχο δέμα πραγματοποιήθηκε επέμβαση και ο δράστης συνελήφθη.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι το αστυνομικό δελτίο ταυτότητας που επέδειξε ο συλληφθείς είχε κλαπεί πρόσφατα στην περιοχή της Ομόνοιας και ανήκε σε έτερο άτομο το οποίο είχε δηλώσει σε αρμόδιο τμήμα ασφαλείας την απώλεια του.

Η ποσότητα των 2 κιλών και 500 περίπου γραμμαρίων φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης κατασχέθηκε, ο δε συλληφθείς δράστης μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών όπου μετά την απολογία του αποφασίστηκε η προφυλάκιση του.

Από την Υπηρεσία μας διενεργείται περαιτέρω έρευνα προς συσχετισμό με προηγηθείσες υποθέσεις και διερεύνηση πιθανών αποστολών από το εξωτερικό και άλλων ταχυδρομικών δεμάτων με ναρκωτικά με την χρήση πλαστών στοιχείων παραλήπτη ληφθέντων από κλαπέντα ταυτοποιητικά έγγραφα».