Αρχική Υπουργεία Στεφανής: Κύπρος και Ελλάδα θα αγωνίζονται μέχρι την απελευθέρωση

Στεφανής: Κύπρος και Ελλάδα θα αγωνίζονται μέχρι την απελευθέρωση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Αλκιβιάδης Στεφανής, διεμήνυσε ότι Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σε απόλυτο συγχρονισμό μέχρι την απελευθέρωση της μεγαλονήσου και τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, απαλλαγμένης εγγυήσεων και στρατών κατοχής.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δήλωση μετά την Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, ο κ. Στεφανής είπε ότι «τιμούμε το έπος του 1940 και τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού», υπενθυμίζοντας ότι στη μάχη αυτή, ανάμεσα στους πολεμιστές της Πίνδου, για μια ακόμα φορά στο διάβα της ιστορίας, πολυάριθμοι Κύπριοι εθελοντές με το αίμα έγραψαν και αυτοί στις σελίδες του έπους του 1940.

Σήμερα τα διδάγματα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με νηφαλιότητα.

Ακολούθως ανέφερε πως ουδείς πρέπει να υποτιμά την ετοιμότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να προασπίσει αποτελεσματικά τα δικαιώματα της, όταν τούτο απαιτηθεί.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε περαιτέρω ότι σε όλουςς του αγώνες του Ελληνισμού, Ελλαδίτες και  Έλληνες – Κύπριοι είμαστε συναγωνιστές.

Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με απόλυτο συγχρονισμό για την επίτευξη του κύριου εθνικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της μεγαλονήσου, μέσα από τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, ευρωπαϊκό κράτος απαλλαγμένο από εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής, είπε τέλος ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους.