Αρχική Υπουργεία Σταθάκης: Άμεσα η κατεδάφιση 61 αυθαιρέτων -Σε ποιες περιοχές

Σταθάκης: Άμεσα η κατεδάφιση 61 αυθαιρέτων -Σε ποιες περιοχές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Άμεσα η κατεδάφιση 61 αυθαιρέτων», τόνισε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ανακοινώνοντας ότι «χθες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα πρώτα κτίσματα» και προσθέτοντας ότι η σχετική θυροκόλληση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Όπως ενημέρωσε, γίνεται επέκταση των εργολαβιών για να βρεθούν μπουλντόζες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι κατεδαφίσεις αφορούν τις περιοχές της Μάνδρας, του Λαυρίου, της Πεντέλης, του Σαρωνικού και της Αναβύσσου και όπως είπε ο κ. Σταθάκης, κατά κύριο λόγο πρόκειται για περιφράξεις, ρέματα, αναδασωτέες εκτάσεις και εθνικούς δρυμούς. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προβλέπεται αποζημίωση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Δεν υπάρχει επιστροφή» είπε, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αντιδράσεων, επαναλαμβάνοντας ότι στην Αττική υπάρχουν 2.500 αυθαίρετα σε αναδασωτέες περιοχές και σχεδόν 700 σε παραλίες.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν υπολόγιζαν τις πρώτες κατεδαφίσεις σε συνολικά 100, αριθμός που μοιάζει να μειώνεται σε 61.

Σε σχέση με το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις, σημείωσε ότι «δεν δικαιολογούνται εν θερμώ κινήσεις πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης».

Για τους 26 νεκρούς στο Μάτι, είπε ότι έχουν σταλεί επιθεωρητές, ότι υπάρχει μια απόφαση πρωτοδικείου για το σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους, καθώς και ότι η υπόθεση εκκρεμεί στο εφετείο.

Ο υπουργός μίλησε για ακραίο φαινόμενο και εθνική τραγωδία και είπε ότι η ΝΔ -παρά τις κατηγορίες- ψήφισε τη σχετική κυβερνητική τροπολογία

Για τις καταγγελίες Σκρέκα, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έκανε στο παρελθόν πολύ συμβολικές κατεδαφίσεις, χωρίς να είναι ικανοποιητική η επιτάχυνση των διαδικασιών».