Αρχική Απεργίες Στάση εργασίας στα ΜΜΜ: Δείτε πότε τραβάνε χειρόφρενο Μετρό και Ηλεκτρικός

Στάση εργασίας στα ΜΜΜ: Δείτε πότε τραβάνε χειρόφρενο Μετρό και Ηλεκτρικός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε στάση εργασίας πρόκειται να προχωρήσουν σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, καθώς πρόκειται να τραβήξουν χειρόφρενο σε μετρό και ηλεκτρικό από τις 21:00 έως και τη λήξη της βάρδιας τους.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε αυτή τη στάση εργασίας, καθώς καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών και υπογραμμίζουν ότι για να βγουν τα δρομολόγια εργάζονται και στα ρεπό τους χωρίς να έχουν ημέρες ξεκούρασης.

Επισημαίνουν πως αντί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να ασχοληθεί με τα υφιστάμενα προβλήματα «προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα «επιβράβευσης» των Ηλεκτροδηγών, εφαρμόζοντας προγράμματα επίπονα με ακόμα πιο πολλά δρομολόγια ανά άτομο που για να υλοποιηθούν πρέπει αναγκαστικά οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ημέρες που έχουν ρεπό.

Ήταν πολύ δύσκολο για τους διοικούντες να περιμένουν 2 μήνες, ώστε ο σχεδιασμός να γίνει ολοκληρωμένος τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνοντας τους νέους συναδέλφους που καθυστερημένα προσλήφθηκαν και εκπαιδεύονται ακόμη».

Κανονικά τα λεωφορεία

Οι οδηγοί των λεωφορείων ανέστειλαν αργά το βράδυ της Δευτέρας τις καθημερινές στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει από την περασμένη εβδομάδα καθώς η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει θερινό πρόγραμμα, στο οποίο δεν υπάρχουν διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

Έτσι, κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη όλα τα δρομολόγια στα λεωφορεία. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης η απόφαση ελήφθη αφού στο πρόγραμμα ωραρίου των οδηγών δεν τίθεται πλέον θέμα με διακεκομμένες βάρδιες. Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα στάσεις εργασίας, καθημερινά από σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, εάν η ΟΣΥ εξακολουθούσε να εφαρμόζει το χειμερινό Πρόγραμμα.