Ο νέος διευθύνων σύμβουλος των Starbucks θα εργάζεται σύμφωνα με ένα υβριδικό μοντέλο, το οποίο θα τον υποχρεώνει να βρίσκεται στα γραφεία της εταιρείας τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Αυτός ο κανόνας έχει καθοριστεί για να διασφαλιστεί ότι ο CEO ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους υπαλλήλους του brand.

Ο Μπράιαν Νίκολ, δέχεται έντονη κριτική μετά από αυτή την αποκάλυψη ότι θα διανύει σχεδόν 1.000 μίλια (1.600 χιλιόμετρα) από το σπίτι του στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια προς τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σιάτλ με εταιρικό τζετ.

Σύμφωνα με το CNBC, στο νέο του ρόλο, ο 50χρονος Niccol θα αμείβεται με μισθό 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ενώ θα έχει την ευκαιρία να κερδίζει ένα ετήσιο μπόνους που θα κυμαίνεται μεταξύ 3,6 και 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων ανάλογα με την απόδοσή του.

Αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός του νέου διευθύνοντος στα social media

Όπως επισημαίνουν πολλοί χρήστες στα social media, η στάση του αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δημόσια θέση της Starbucks σε θέματα περιβάλλοντος.

«Ωραία… καλή διευκόλυνση για το κορυφαίο ταλέντο! Αλλά ελπίζω να μην δούμε πολλές νέες διαφημίσεις για ‘βιωσιμότητα’ και ‘περιβάλλον’ από τη @starbucks», σχολίασε ένας χρήστης στην πλατφόρμα X.

«Ο νέος CEO της Starbucks κάνει ‘supercommuting’ 1.000 μιλίων προς το Σιάτλ με ιδιωτικό τζετ για να πάει στη δουλειά, οπότε μην είστε πολύ αυστηροί με την σερβιτόρα που σας έδωσε ένα πλαστικό καλαμάκι όταν δεν το θέλατε», ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Άλλοι επικεντρώθηκαν και στο πόσα χρήματα πρόκειται να κερδίσει ο Νίκολ στη νέα του θέση. «Γιατί δεν μιλάμε ποτέ για τις αμοιβές των CEO όταν μιλάμε για τις αυξανόμενες τιμές;» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρώην Υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ράιχ.

Σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς του, ο ετήσιος βασικός μισθός του κ. Νίκολ θα είναι 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, θα μπορούσε να λάβει μπόνους απόδοσης που θα φτάνει έως και τα 7,2 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι 23 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε μετοχές της Starbucks.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2021 έδειξε ότι το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων στον κόσμο παρήγαγε διπλάσιες εκπομπές ρύπων από ό,τι όλο το φτωχότερο 50% μαζί.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις