Αρχική Πολιτική Σταμπουλίδης: Τον Μάιο πακέτο στήριξης για εστίαση

Σταμπουλίδης: Τον Μάιο πακέτο στήριξης για εστίαση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντός του Μαΐου θα δοθεί το πακέτο στήριξης για την εστίαση, τόνισε σήμερα ο Γ.Γ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Συγκεκριμένα, είπε στον ΣΚΑΪ: «Το πακέτο στήριξης που έχουμε ετοιμάσει και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές, είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης».

Ενώ πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα πακέτο επιπλέον το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων… Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής», ενώ τόνισε πως με βάση αυτό, μιλάμε για θέμα λίγων ημερών όσον αφορά την καταβολή του.

Όπως επεσήμανε η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.

Ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως το άνοιγμα της εστίασης δε αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου.

«Υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery» εξήγησε και πρόσθεσε πως μέχρι τις 14/5 θα είναι και αυτό το μέτρο σε ισχύ.