Αρχική Πολιτική Σταμπουλίδης: Ψώνια χωρίς ραντεβού τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σταμπουλίδης: Ψώνια χωρίς ραντεβού τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την εκτίμηση ότι τα self test ίσως καταργήσουν τα ραντεβού για ψώνια στα καταστήματα ακόμα και πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα εξέφρασε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, πρόκειται να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, πάντα με βάση τα επιτρεπτά όρια που βάζουν οι ειδικοί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Σχετικά με την εστίαση, ο ίδιος δήλωσε ότι πλέον οριστικά θα ανοίξει μετά το Πάσχα αλλά στους εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημείωσε πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test το οποίο όπως επισήμανε θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζομένους σε αυτό, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα, οπότε και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Ο κ. Σταμπουλίδης έχει δώσει διευκρινίσεις στην ΕΡΤ, για το ποια πολυκαταστήματα προς το παρόν επιτρέπεται να είναι ανοιχτά και ποια όχι. Ειδικότερα είπε ότι απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop. Aν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, μπορεί να λειτουργήσει.

Επιθυμούμε να είχε γίνει το άνοιγμα των mall χθες, είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Χαρακτήρισε τον Απρίλιο σημαντικό μήνα και μίλησε για τη βοήθεια που θα υπάρξει από τους εμβολιασμούς, τα self – tests και τον καλό καιρό