Αρχική Οικονομία Σταμπουλίδης: Δεν βοηθάει το μέτρο περιορισμού των λαϊκών αγορών στις «κόκκινες ζώνες»

Σταμπουλίδης: Δεν βοηθάει το μέτρο περιορισμού των λαϊκών αγορών στις «κόκκινες ζώνες»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για την λειτουργία της αγοράς και τι αλλάζει από σήμερα μίλησε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης αναγνώρισε επίσης  πως όσο περιορίζεται ο χρόνος των αγορών άλλο τόσο αναγκάζονται οι καταναλωτές να τρέξουν να προλάβουν να κάνουν τις προμήθειες τους. Ωστόσο το μέτρο, τόνισε, βοηθά στην γενικότερη αναστολή της κινητικότητας.

Σημείωσε επίσης ότι θέμα «κόφτη» μέσω του 13033 έχει αποκλειστεί για τεχνικούς λόγους  και επομένως οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο, εφόσον υιοθετηθεί.

Επανέλαβε  ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να κρατήσει όσο γίνεται «ανοιχτή» την αγορά και παράλληλα να διασφαλίζεται η Δημόσια Υγεία. Θέλουμε όλη η αγορά να λειτουργεί και οι εικόνες αναστολής των δραστηριοτήτων δεν μας χαροποιούν σημείωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Αναλύοντας τους τρόπους λειτουργίας της αγορά  χαρακτήρισε βατά τα μέτρα και ανέλυσε ορισμένα σημεία  του τρόπου λειτουργίας της αγοράς καθώς και τη λειτουργία του click away. Επίσης τόνισε ότι σε μερικές περιπτώσεις  κάποιες ρυθμίσεις προσκρούουν στην λογική αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο, να διασφαλίζεται ταυτόχρονα και ο υγιής ανταγωνισμός με την ασφάλεια των καταναλωτών.