Αρχική Υπουργεία Σταϊκούρας: «Θα αποδειχθεί ότι έχουμε μια ολιστική προσέγγιση της ελληνικής οικονομίας»

Σταϊκούρας: «Θα αποδειχθεί ότι έχουμε μια ολιστική προσέγγιση της ελληνικής οικονομίας»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη διεύρυνση μέτρων στήριξης και σε άλλες επιχειρήσεις και Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων που πλήττονται από τον κορωνοϊο, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε εμφάνιση του στο Mega o κ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο ή μεθαύριο.

«Υπάρχει πακέτο στήριξης πράγμα το οποίο φαίνεται από το γεγονός ότι το δημοσιονομικό πακέτο υπερβαίνει το μέσο ευρωπαϊκό είναι στο 2,5 % του ΑΕΠ όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 2%. Αύριο το αργότερο μεθαύριο θα αποδειχθεί ότι έχουμε μια ολιστική προσέγγιση της ελληνικής οικονομίας. Μια συνετή κυβέρνηση και ένα συνετό υπουργείο Οικονομικών οφείλει να είναι προσεκτικό καθώς δεν γνωρίζουμε την έκταση της κρίσεως, διότι στην κάθε παρατήρηση θα πρέπει ξέρει κανείς για πόσο θα κρατήσει αυτό ώστε να ξέρει πότε θα ρίξει τα κατάλληλα πολεμοφόδια»

Ταυτόχρονα συμπλήρωσε

«Αύριο το αργότερο μεθαύριο θα ακούσετε πολλά περισσότερα που θα έχουν να κάνουν και με διεύρυνση των ΚΑΔ και με ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, δηλαδή δεν θα επανέλθουμε σε συζήτηση ΚΑΔ».

«Λειτουργούμε με συνετό τρόπο ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών και ξανακυλήσουμε στο παρελθόν. Τα όπλα που έχει η ελληνική οικονομία είναι η καλή δημοσιονομική διαχείριση που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά η ανάταξη της οικονομίας που είναι πολύ πιο έκδηλη την τελευταία περίοδο και θα χρησιμοποιήσουμε κατά τον βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα εργαλεία όσο αυτά προστίθενται από το εξωτερικό»

Διαβάστε περισσότερα στο arthro.gr