Αρχική Οικονομία Σταϊκούρας: Τέλος Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο για λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή

Σταϊκούρας: Τέλος Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο για λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tέλος Φεβρουαρίου θα είναι  έτοιμες οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Μιλώντας ο κ. Σταϊκούρας την Τετάρτη στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΠΑΜΑΚ και το ΑΠΘ με τίτλο «Παρουσίαση του προϋπολογισμού Πολιτών» τόνισε ότι ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιό της. «Πράγματι θέλουμε να κάνουμε μία ολιστική προσέγγιση για αυτό που λέγεται λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται θωράκιση της χώρας σε νομοθετικό επίπεδο αλλά και στο λειτουργικό επίπεδο μεταγενέστερα. Οι διατάξεις εκτιμώ ότι θα είναι έτοιμες τέλος Φεβρουαρίου δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κλίμα δήλωσε ότι με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία ο δείκτης εμπιστοσύνης του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα έχει ανέλθει στο υψηλότερο σημείο από το 2007. «Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτήν όταν με ασφάλεια δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος μέσα στο 2020. «Και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί αυτός να δημιουργηθεί. Το πότε θα εξαρτηθεί από το ύψος του δημοσιονομικού χώρου και από την ασφάλεια επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων». Ο υπουργός αν και απέφυγε στους δημοσιογράφους να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο, εντούτοις, μιλώντας στους φοιτητές το βράδυ της Τετάρτης τόνισε ότι ο δημοσιονομικός χώρος εκτιμά ότι θα δημιουργηθεί μετά το πρώτο τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά τον φετινό προϋπολογισμό δήλωσε ότι έχει ως στόχο μεταξύ άλλων την δημιουργία πολλών, καλών και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης , την δημιουργία υψηλής και διατηρήσιμης οικονομικής μεγέθυνσης καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την παρουσία του στην παρουσίαση του πρώτου “Προϋπολογισμού Πολιτών” τόνισε ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και  έκρινε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να είναι εδώ. «Είναι σημαντικό οι πολίτες να αντιληφθούν τις προτεραιότητες, τα προτάγματα και τους στόχους του προϋπολογισμού».