Αρχική Οικονομία Σταϊκούρας: Παρέχεται άμεσα για τις κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 20.000 ευρώ...

Σταϊκούρας: Παρέχεται άμεσα για τις κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 20.000 ευρώ (pics)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σταϊκούρας

Τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο.

Αναλυτικά ο κ. Σταϊκούρας είπε τα εξής:

    • Παρέχεται άμεσα για τις κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 20.000 ευρώ
    • Για κατοικίες μη κατοικήσιμες 12.000

Tους άξονες του πακέτου στήριξης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές περιέγραψε ο κ. Σταϊκούρας:

Άμεση παροχή στεγαστικής συνδρομής και αποζημίωση οικοσκευών
Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για τη στεγαστική συνδρομή (80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου), παρέχεται – άμεσα – πρώτη αρωγή:
Τα μέτρα ανακούφισης – Κατοικίες
Για κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 20.000 ευρώ, εκ των οποίων 14.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 6.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.

Για κατοικίες που δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες που τις καθιστούν προσωρινά μη κατοικήσιμες 12.000 ευρώ, εκ των οποίων 8.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 4.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.

Για κατοικίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αλλά είναι κατοικήσιμες 5.000 ευρώ, εκ των οποίων 3.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 2.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή

Τα μέτρα ανακούφισης – Λοιπά κτίσματα και επιχειρηματικά ακίνητα
Για κτήρια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς προκαταβολή 14.000 ευρώ για τη Στεγαστική Συνδρομή.

Για κτήρια που δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, αλλά έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες που τα καθιστούν προσωρινά μη λειτουργικά προκαταβολή 8.000 ευρώ για τη Στεγαστική Συνδρομή

Για κτήρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες αλλά είναι λειτουργικά προκαταβολή 3.000 ευρώ για τη Στεγαστική Συνδρομή.

Τα μέτρα ανακούφισης – Διαδικασία χορήγησης
Για την καταβολή των χρημάτων θα ανοίξει πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω της διαδικτυακής πύλης arogi.gov.gr, όπου οι πολίτες θα καταθέτουν, με υπεύθυνη δήλωσή τους, για κάθε ακίνητο, την έκταση της ζημίας που έχει υποστεί.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει τις αμέσως επόμενες ημέρες, και η καταβολή της πρώτης αρωγής θα ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων. Παράλληλα, θα γίνεται η καταγραφή των ζημιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και θα προσδιοριστεί το τελικό ποσό της ζημίας, κατόπιν υποβολής φακέλου του πληττόμενου. Το επιπλέον ποσό για Στεγαστική Συνδρομή θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση εξέτασης του φακέλου, ενώ σε περίπτωση που δεν υποβληθεί φάκελος ή προσδιοριστεί μικρότερο ύψος ζημίας σε σχέση με την προκαταβολή, η διαφορά θα λογιστεί ως αχρεωστήτως καταβληθείσα.

photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo