Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ προανήγγειλε  μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 3%-4% με τις νέες αντικειμενικές, με τη συνολική μείωση να φτάνει πλέον στο 25%, λέγοντας πως παραμένει η δέσμευση για 30% συνολική ελάφρυνση.

Εκτίμησε πως έως το τέλος Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τον ΕΝΦΙΑ, όπου η συνολική μείωση θα είναι 60 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να καταβληθεί σε δέκα δόσεις.

Προς τέλος Ιανουαρίου οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης από την πανδημία

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως προς το τέλος του Ιανουαρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης από την πανδημία, ανάλογα με την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων και πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται κανένα μέτρο και ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί «ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες».

«Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η δυναμική της οικονομίας ακολουθεί τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί ποιες θα είναι οι μεταλλάξεις», είπε. Θα έχουμε «μία πολύ καλή εικόνα της πραγματικής οικονομίας μέχρι το τέλος του μήνα, τότε θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε πολλά δεδομένα», ανέφερε.

Τι είπε για νέο κούρεμα στην Επιστρεπτέα

Eρωτηθείς για νέο κούρεμα στην Επιστρεπτέα πως «δύο χρόνια δεν έχω αποκλείσει κανένα μέτρο γιατί δεν μπορώ να ξέρω πώς εξελίσσεται η υγειονομική κρίση».