Αρχική Πολιτική Σταϊκούρας: Χρειάζονται βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Σταϊκούρας: Χρειάζονται βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ανάγκη βελτιώσεων από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και από τις τράπεζες ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

“Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών το 2022 αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον των πολιτών βαίνει αυξανόμενο, και αυτός λειτουργεί καλύτερα, αφού οι ολοκληρωμένες αιτήσεις των πολιτών και τα ποσοστά ρυθμίσεων οφειλών κάθε μήνα πολλαπλασιάζονται”, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι “σήμερα, το σχήμα αυτό, όπως πιστοποιούν τα στοιχεία, είναι το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών”.

Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει πως “είναι σαφές ότι χρειάζονται βελτιώσεις και σκληρότερη δουλειά από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς και από τις τράπεζες, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες και να ρυθμίσουν επιτυχώς τις οφειλές τους”.