Αρχική Πολιτική Στ. Πέτσας: Στόχος να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις

Στ. Πέτσας: Στόχος να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Πρόθεσή μας είναι να έχουμε ένα Πάσχα πιο κανονικό από το περσινό, αλλά όχι όπως το προπέρσινο” τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι “στόχος μας είναι να απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που θα επιτραπούν και πάλι”.

Ωστόσο, για το πότε θα συμβεί αυτό χρονικά, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς “τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας”.

Αυτή τη στιγμή κρατούμε ότι πέφτει ο δείκτης μεταδοτικότητας. Αν πάμε όπως αυτή την εβδομάδα, τότε είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι” ενώ αναφορικά με την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία συμπλήρωσε πως “θα συνεχιστεί με αυξητικούς ρυθμούς λόγω των κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών, αφού δυστυχώς υπάρχει χρονοκαθυστέρηση”.

Την Παρασκευή για το Click – Inside

Επιπλέον, σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις υπογράμμισε πως “έχουν γίνει πολύ πιο εύκολες μετά το άνοιγμα της αγοράς” ενώ δεν απέκλεισε σταδιακό άνοιγμα “περισσοτέρων δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα”, ενώ σε ερώτηση για το αν η αγορά θα αφήσει το Click Away και θα περάσει στο Click Inside σημείωσε πως “αυτό θα αποφασιστεί την Παρασκευή”.

Προχωρούν πολύ γρήγορα στα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής για τη διάθεση τεστ και σε άλλες εργασιακές ομάδες» είπε για τα self-test σε εργαζόμενους, αν και «θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για το θέμα της υποχρεωτικότητας, καθώς αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ και την πρόσβαση στον ΑΜΚΑ” σημείωσε.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα της εστίασης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση το μελετά ενώ παρέπεμψε και στα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε η οποία προβλέπει περισσότερο εξωτερικό χώρο για τραπεζοκαθίσματα έως το τέλος του Οκτωβρίου του 2021.

Επιπλέον μιλώντας για το τι θα γίνει τις ημέρες του Πάσχα με τις μετακινήσεις, τόνισε ότι δεν είναι σε θέση ακόμη να απαντήσει πρόσθεσε ωστόσο ότι “επειδή πλησιάζει η 14η Μαίου – ημέρα ανοίγματος του Τουρισμού – είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες”. Οπότε, “έχουμε προσπαθήσει να βρούμε λύσεις όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους Ευρωπαίους” σημείωσε.