Σήμερα (6/7), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν περισσότερα από 30.000 νέα στεγαστικά δάνεια μέσω του προγράμματος «Σπίτι Μου 2». Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, η διαπραγμάτευση με τους συνεργάτες μας για το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είναι κατάλληλο αυτή τη στιγμή να γίνουν γνωστά τελικά ποσά και χρονοδιαγράμματα.

Παράλληλα, επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, ιδιαίτερα για νέα ζευγάρια και ευάλωτα νοικοκυριά, αποδεικνύοντας το με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτοστατεί στις διαβουλεύσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης πρόσθεσε ότι ο στόχος τους είναι, αφενός, να εξασφαλίσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης πόρους πολύ μεγαλύτερους από το προηγούμενο πρόγραμμα και, αφετέρου, να διευρύνουν την κάλυψη των δικαιούχων, προσφέροντας φθηνά δάνεια σε 30.000 ή και περισσότερους πολίτες μας, οι οποίοι είναι ηλικίας από 29 έως 50 ετών.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις