Σπίρτζης “αδειάζει” Κασσελάκη για διεθνείς παρατηρητές: “Ήταν βαρύ, θα μπορούσε να το είχε αποφύγει”

Ως “υπερβολή” χαρακτήρισε ο Χρήστος Σπίρτζης το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε μέσω της πλατφόρμας Χ  την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την διενέργεια εκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών

«Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα. Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές. Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Νομίζω ήταν μια βαριά υπερβολική η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη αλλά και αυτά που έχουν γίνει από εκεί και πέρα είναι βαριά” είπε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας  στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τα Τέμπη ανέφερε ότι “έχουν μαζευτεί 1,5 εκατ. υπογραφές για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών“.

Παράλληλα, σχετικά με τα όσα δημοσιεύτηκαν για το δυστύχημα στα Τέμπη περί αλλοίωσης των ηχητικών ντοκουμέντων των συνομιλιών του σταθμάρχη ο κ. Σπίρτζης επισήμανε πως η κυβέρνηση “πρέπει να τεκμηριώσει με κάθε τρόπο ότι οι ευθύνες περιορίζονται στο ανθρώπινο λάθος, δηλαδή μεταξύ των δύο μηχανοδηγών και του σταθμάρχη”.

“Να μας πουν ποιος είχε πρόσβαση στις μαγνητοταινίες, και ποιος επέλεξε συγκεκριμένα τμήματα αυτών των συνομιλίων να τα δώσει στη δημοσιότητα” επισήμανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την ενεργοποίηση του άρθρου 86, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε πως δεν το έκανε για να πιέσει τον κ. Καραμανλή.

“Δεν με νοιάζει να πιέσω καθόλου τον κ. Καραμανλή, πιέζεται από μόνος του όπως και οι άλλοι υπουργοί που έχουν ευθύνη ή δεν έχουν και εμπλέκονται σε αυτό” είπε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις