Αρχική Εργασιακά «Speak Out»: Δωρεάν νομική υποστήριξη για παρενόχληση στην εργασία

«Speak Out»: Δωρεάν νομική υποστήριξη για παρενόχληση στην εργασία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δωρεάν παροχή νομικής συμβουλευτικής σε γυναίκες που έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά στην εργασία τους, προσφέρει η ActionAid σε συνεργασία με τον οργανισμό Women on Top.

«Speak Out»

Η νέα υπηρεσία της ActionAid, «Speak Out», έρχεται να υποστηρίξει γυναίκες άνω των 18 ετών, που μένουν στην Ελλάδα και έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία είτε αυτό συμβαίνει τώρα είτε έχει γίνει στο παρελθόν. 

Η δωρεάν νομική συμβουλευτική περιλαμβάνει συζήτηση και από κοινού σχεδιασμό των επόμενων βημάτων για την προστασία και τη δικαίωση όσων έχουν υποστεί παρενοχλητικές συμπεριφορές. Αφορά γυναίκες με σταθερή εργασία, γυναίκες που εργάζονται άτυπα, γυναίκες που έχουν παρενοχληθεί στο πλαίσιο μιας συνέντευξης, μιας συνάντησης, ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Μέσα από συνεδρίες εξ αποστάσεως, μέγιστης διάρκειας τριών ωρών συνολικά, οι εξειδικευμένοι δικηγόροι της ομάδας θα συμβουλεύουν για τις επιλογές που έχει και τις κινήσεις που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα που αποφασίσει να ζητήσει υποστήριξη. Η νέα υπηρεσία θα αναλαμβάνει επίσης ανά περίπτωση και τη διαμεσολάβηση ή την εκπροσώπηση της υπόθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Καμία γυναίκα δεν είναι η μόνη και καμία δεν πρέπει να είναι μόνη

«Διαπιστώσαμε από την έρευνα με τίτλο «Δεν είναι αυτή η δουλειά μας», που κάναμε ότι οι περισσότερες γυναίκες που έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, δεν ήξεραν που μπορούν να μιλήσουν, είτε για νομικές συμβουλές, είτε για να προχωρήσουν σε κάποια επίσημη καταγγελία» αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η Μάττα Σαμίου, υπεύθυνη Θεμάτων Ισότητας Φύλων της ActionAid. «Θέλουμε με αυτή την υπηρεσία να καλύψουμε εν μέρει αυτό το κενό και να στηρίξουμε τις γυναίκες και ιδιαίτερα όσες δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να μιλήσουν εχέμυθα και σε ασφαλές περιβάλλον με δικηγόρο και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα που θέλουν να κάνουν. Θέλουμε να δείξουμε και έμπρακτα ότι «καμία δεν είναι μόνη» και ελπίζουμε με την πρωτοβουλία αυτή να στηρίξουμε πολλές γυναίκες.»

Όποια γυναίκα ενδιαφέρεται μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες εδώ.