Αρχική Διεθνή Σουηδία: Φυλακισμένοι απήγαγαν φύλακες ζητώντας πίτσες για λύτρα!

Σουηδία: Φυλακισμένοι απήγαγαν φύλακες ζητώντας πίτσες για λύτρα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνέβη και αυτό στη Σουηδία. Δύο κρατούμενοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κράτησαν ως όμηρους για εννιά ολόκληρους ώρες δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ζητώντας πίτσες για λύτρα. Μόλις το φαγητό παραδόθηκε, οι φύλακες απελευθερώθηκαν άμεσα.

Οι δύο κρατούμενοι, ο 24χρονος Χαντ Μαχάμεντ Αμπντουλάλι και ο 30χρονις Ισάκ Ντουίτ, εκτίουν ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία στο σωφρονιστικό ίδρυμα Εσκιλστούνα, 112 χλμ δυτικά της Στοκχόλμης.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν κατά τις 12.30 το μεσημέρι τοπική ώρα, οι δύο κρατούμενοι εισέβαλαν στο δωμάτιο των φρουρών και, αφού ακινητοποίησαν τα θύματα τους με τα ξυραφάκια, που κουβαλούσαν, κλείστηκαν μαζί τους στο χώρο.

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη φυλακή και ο διαπραγματευτής, που μίλησε μαζί τους, είπε ότι αρχικά ζήτησαν ένα ελικόπτερο και στη συνέχεια συμφώνησαν να λήξει το θέμα με τηn παράδοση 20κουτιών πίτσας για τους ίδιους και τους συγκρατούμενους τους.

Μέχρι τις 4.30 το απόγευμα οι πίτσες είχαν παραδοθεί και μέχρι τις 9.30 το βράδυ οι κρατούμενοι ήταν στα κελιά τους και οι φρουροί στο πόστο τους.

Πηγή: insider.com