Αρχική Πολιτική Σκουρλέτης: Ακραίος τακτικισμός ή έκφραση αδυναμίας οι πρόωρες εκλογές

Σκουρλέτης: Ακραίος τακτικισμός ή έκφραση αδυναμίας οι πρόωρες εκλογές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε σήμερα το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι: «Ο πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει το πότε και αν θα γίνουν εκλογές. Αλλά, νομίζω ότι, με βάση αυτά που συζητάγαμε πριν για τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και του κόσμου, κάτι τέτοιο θα ήταν μία επιλογή που θα υπηρετούσε έναν ακραίο τακτικισμό. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι και γι’ αυτό θα δυσκολευτεί πάρα πολύ, εάν υπάρξει  μια τέτοια επιλογή, να την εξηγήσει πρώτα από όλα στους ίδιους τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Αλλά εάν τα πράγματα εκτροχιαστούν. Αν σηκώσει τα χέρια ψηλά αυτή η κυβέρνηση και πει ότι “εγώ δεν μπορώ να διαχειριστώ τα προβλήματα”, ε, τότε προφανώς υπάρχει και η οδός των εκλογών. Έτσι συμβαίνει στις δημοκρατίες».

Τα αφήνουν όλα στην αγορά

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι: «Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια μίας λογικής που λέει ότι “κάνω τα λιγότερα δυνατά και αφήνω την αγορά από μόνη της να ισορροπήσει”.  Αν το δούμε αυτό στην περίπτωση του κάθε ελεύθερου επαγγελματία και μικροεπιχειρηματία είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε μια κατάσταση που θα πληγούν δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν και ελεύθεροι επαγγελματίες θα χάσουν τη δουλειά τους. «Lockdown» θα υπάρξει. Άρα, υπάρχει ανάγκη ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος, τώρα που πέφτουμε στο “πηγάδι” της ύφεσης για να πέσουμε όσο το δυνατόν σε μικρότερο βάθος. Διότι όσο πιο βαθιά είσαι, τόσο περισσότερες δυνάμεις θες για να βγεις στην επιφάνεια. […] Στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις η κυβέρνηση θα πρέπει να τολμήσει να υπάρξει μια μη επιστρεπτέα επιδότηση. Να μη κλείσει ο “διακόπτης”. Δανεισμό θα δούμε σε ποιες περιπτώσεις. Εμείς έχουμε μιλήσει για ένα ποσό της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. […] Η λογική κάποιων κύκλων του ΣΕΒ, όπου η κατάσταση θεωρείται ευκαιρία αναδιάρθρωσης για να φύγουν οι πιο αδύναμοι κρίκοι της αγοράς και να μείνουν οι πιο ισχυροί, αλλά με μια πιο μικρή “πίτα”, είναι καταστροφική και αντικοινωνική».

 Συμπορεύομαι με τον Τσίπρα

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης  μίλησε για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα:

«Αντιλαμβάνεστε ότι επικοινωνώ με τον πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, όχι μέσω των εφημερίδων. Γνωριζόμαστε από το 2008 και συμπορευόμαστε από τότε που έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν περιμένω να διαβάσω τις εφημερίδες, ούτε εκείνος να απευθυνθεί σε μένα έτσι. […] Εμείς πραγματικά έχουμε κατακτήσει μια διαφορετική λειτουργία, δημοκρατική και συλλογική, στο κόμμα μας. Στα άλλα κόμματα βλέπετε ότι θυμίζει λίγο “Βυζάντιο”. Περιμένουν πότε θα υπάρξει ένα “στραβοπάτημα” για να εκπαραθυρώσουν κάποιον. Θα έλεγα ότι μιλάμε με όρους δημοκρατικής ηγεμονίας απέναντι στα άλλα κόμματα».