Αρχική Υπουργεία Σκουρλέτης στα Τρίκαλα για τη χρηματοδότηση κρίσιμων έργων υποδομής

Σκουρλέτης στα Τρίκαλα για τη χρηματοδότηση κρίσιμων έργων υποδομής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, την Πιαλεία Τρικάλων, στην οποία πρόσφατα εκδηλώθηκαν φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων, με αποτέλεσμα την πρόκληση  σοβαρών ζημιών σε κατοικίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων,  Χρήστος Μιχαλάκης και ο  Δήμαρχος Πύλης, Κώστας Μαράβας έδειξαν τις ζημιές στον υπουργό και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους, στην οποία παρευρέθηκαν και οι βουλευτές νομού, Παναγιώτα Δριτσέλη, ΑθανάσιοςΑποστόλου και Χρήστος Σιμορέλης.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Σκουρλέτη στους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης.

«Η δεύτερη, μέσα σε λίγες ημέρες, επίσκεψη εκ μέρους της Κυβέρνησης, υποδηλώνει ότι αποτελεί μια προτεραιότητα για εμάς το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση. Δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό που απαιτείται είναι μια επιστημονική μελέτη όλων των δεδομένων, για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Και είμαστε σε αυτή τη φάση τώρα. Από εκεί και ύστερα, όπως γνωρίζετε, όλη την προηγούμενη χρονιά αλλά και φέτος, όπου υπήρξαν έκτακτες καταστάσεις, θεομηνίες και ακραία φαινόμενα -δυστυχώς το τελευταίο διάστημα τα βλέπουμε όλο και πιο συχνά να επαναλαμβάνονται και λόγω της κλιματικής αλλαγής- η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση και με τα μέσα που διαθέτει και με τις υπηρεσίες, αλλά και χρηματοδοτώντας την αποκατάσταση των όποιων ζημιών. Ένα λοιπόν είναι η άμεση κινητοποίηση, το δεύτερο, όμως, είναι να υπάρχει μια ολιστική και μια συνολική παρέμβαση, έτσι ώστε να μην «τρέχουμε» πίσω από τα γεγονότα, αλλά να μπορέσουμε να φτιάξουμε τέτοιες υποδομές που να αντέχουν περισσότερο. Αυτό επιχειρούμε και με τα  Προγράμματα, τα οποία έχουμε ενεργοποιήσει και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών. Στοχευμένα Προγράμματα για τη χρηματοδότηση μικρών κρίσιμων έργων υποδομής. Κάποια από αυτά έχουν ξεκινήσει και για κάποια αναμένονται οι Προσκλήσεις τις επόμενες ημέρες. Πρέπει νομίζω όλοι να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα κάνουμε ό,τι δυνατόν καλύτερο»

Θα ακολουθήσε ομιλία του Π. Σκουρλέτη στην εκδήλωση της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Τρικκαίων

Το πρόγραμμα της επίσκεψης για αύριο, Τρίτη 20/3

10:30 – Συνάντηση του Υπουργού με τους δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ στο Δημαρχείο Τρικάλων.

13:30 -Επίσκεψη στην Καλαμπάκα και συνάντηση με το Δήμαρχο στο Δημαρχείο