Σκληρή κριτική άσκησε στη κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Μανώλης Αλάβανος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, για την καθυστέρηση πρόσληψης 75 ατόμων στο τομέα καθαρίοτητας στον Δήμο Κω.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην ΚΕΔΕ σχετικά με την απλοποίηση των διαδικασιών και τη λήψη μέτρων για προσλήψεις στους νησιωτικούς και ορεινούς μικρούς δήμους υποστήριξε πως «αυτοί οι δήμοι πρέπει να εξαιρεθούν από τον ετήσιο προγραμματισμό και να προχωρούν σε προσλήψεις αυτόνομες εφόσον το ζητήσουν και έχουν οικονομική δυνατότητα».
’Δεν μπορεί να εγκρίνεται η πρόσληψη των 75 ατόμων ορισμένου χρόνου (8 μηνών)αρχές Ιούνη και ακόμα να περιμένουμε την έγκριση του ΑΣΕΠ ώστε να προσληφθούν, στη καλύτερη περίπτωση, τέλη Αυγούστου !‘’τόνισε ο κ Αλάβανος
“Ούτε είναι δυνατόν” πρόσθεσε “να εγκρίνονται κάθε χρόνο τρείς μόνο θέσεις, όταν οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι δήμοι να είναι ανίσχυροι οικονομικά, με δεδομένο και την αύξηση του τοπικού πληθυσμού λόγω τουρισμού”.
Ακόμα και ο ιδιώτης που ανέλαβε κομμάτι της καθαριότητας και διαθέτει 5-6 οχήματα δεν έχει καταφέρει να διαχειριστεί το τεράστιο όγκο στην αποκομιδή, πόσο μάλλον ο δήμος που διαθέτει ένα μόνο ανοιχτό όχημα για τα ογκώδη αντικείμενα, όταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν τρία με ανάλογο προσωπικό”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κω.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις