Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την κατάσταση στην ελληνική αγορά, υπό το βάρος των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε αναλυτικά η εικόνα που επικρατεί στην αγορά αυτή την περίοδο.
Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, πραγματοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες έλεγχοι, ενώ από αύριο τίθεται σε εφαρμογή η επιδότηση του diesel κατά 20 λεπτά ανά λίτρο, μέτρο που εκτιμάται ότι θα συμβάλει άμεσα στη μείωση των τιμών. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί και το fuel pass για τη βενζίνη.
Σχετικά με την αγορά τροφίμων και βασικών αγαθών στα σούπερ μάρκετ, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί έλεγχοι, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται. Ήδη, περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων έχουν τεθεί υπό εξέταση από τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται το Μικτό Περιθώριο Κέρδους. Οι έλεγχοι αφορούν, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις χονδρεμπορίου κρέατος, φρούτων και λαχανικών, καθώς και εταιρείες τροφίμων και ποτών, και αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα σε όλο το φάσμα της αγοράς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Ναπολέων Μαραβέγιας, η πρόεδρος της Αρχής για την Προστασία του Καταναλωτή και την Εποπτεία της Αγοράς, καθώς και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Μιχάλης Αργυρού.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις