Τα δύο αδέλφια – ξενοδόχοι, που φέρονται ως οι «εγκέφαλοι» της μαφίας της Κρήτης, φέρεται να επιδίωκαν την εκλογή «δικού τους ανθρώπου» στη θέση του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, ζητώντας μάλιστα τη μεσολάβηση του πρώην υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ένας εκ των αδελφών έθεσε απευθείας το θέμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καμμένο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι «εφόσον η εκλογή εξαρτάται από τον Αμερικάνικο παράγοντα θα επιτευχθεί μετά βεβαιότητας, καθόσον όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ελέγχει απόλυτα».

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ο Πάνος Καμμένος απέφυγε να έχει απευθείας τηλεφωνική επαφή με τον υποψήφιο που προωθούσαν τα δύο αδέλφια. Ωστόσο, ο ξενοδόχος – στον οποίο είχε ήδη δώσει τη διαβεβαίωση ότι «εφόσον εξαρτάται από τον Αμερικανικό παράγοντα» η έκβαση θα ήταν θετική – του έστειλε γραπτό μήνυμα με τα στοιχεία του «εκλεκτού του» υποψηφίου μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Στη δικογραφία και στο κομμάτι της που αφορά την καταπάτηση και πώληση έκτασης που ανήκει στη Μονή Αγίας Τριάδας Χανίων και μετέπειτα τους εκβιασμούς ώστε να μη διεκδικήσει πίσω την καταπατημένη έκταση των 175 στρεμμάτων το Μοναστήρι (που στο μεταξύ είχαν πουλήσει τα δύο αδέλφια σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες), αναφέρεται χαρακτηριστικά:

– Ο ένας εκ των ξενοδόχων- κατηγορούμενων ως εγκεφάλων της μαφίας της Κρήτης διαπιστώνεται ότι διατηρεί επαφές με συγκεκριμένο Αρχιμανδρίτη, ο οποίος έχει τη φιλοδοξία να εκλεγεί μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, εκλογή που έχει προγραμματισθεί να γίνει τον Οκτώβριο. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ξενοδόχος προκειμένου να μεσολαβήσει για την εκλογή του συγκεκριμένου Αρχιμανδρίτη, του ζητά ως αντίτιμο τμήμα…. Ιερών οστών του Αγίου Λαζάρου που έχει ο ιερωμένος στην κατοχή του.

-Στις 12 Αυγούστου, ο ξενοδόχος επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο. Του μιλάει για τον αρχιμανδρίτη και υποστηρίζει ότι είναι αποδεκτός από το Πατριαρχείο, την Αμερικάνικη βάση στα
Χανιά και άλλους. Δεν παραλείπει να επισημάνει στον κ.Καμμένο ότι ο αρχιμανδρίτης είναι ιδιαίτερα αγαπητό, φιλικό του πρόσωπο. Μάλιστα, δράττεται της ευκαιρίας και ζητά από τον πρώην υπουργό να επικοινωνήσει ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης μαζί του, πλην όμως ο κ.Καμμένος αρνείται την άμεση επικοινωνία την δεδομένη χρονική στιγμή και λέει στον κατηγορούμενο ξενοδόχο να διαβιβάσει στον Αρχιμανδρίτη την βεβαιότητά του ότι αν η εκλογή εξαρτάται από τον Αμερικάνικο παράγοντα θα επιτευχθεί μετά βεβαιότητας, καθόσον όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «το ελέγχει απόλυτα». Λίγα λεπτά αργότερα, ο κατηγορούμενος στέλνει μήνυμα στον Πάνο Καμμένο με το όνομα του αρχιμανδρίτη και τη φράση «για δεσπότης Χανίων». Ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της κρητικής μαφίας επικοινωνεί στη συνέχεια με τον αρχιμανδρίτη και του μεταφέρει τις διαβεβαιώσεις Καμμένου.

-Ο αρχιμανδρίτης ζητά από τον ξενοδόχο να επιμείνει ώστε ο πρώην υπουργός να πιέσει άμεσα «αφού οι κινήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου» και δεν παραλείπει να ευχαριστήσει για τη δωρεά του σημερινού κατηγορούμενου στην εκκλησία.

-Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο ξενοδόχος σε άλλη επικοινωνία του με τον αρχιμανδρίτη υποστηρίζει ότι είχε και δεύτερη επικοινωνία για το θέμα της εκλογής με τον κ.Καμμένο, ενώ στη συνέχεια … διαπραγματεύεται με τον ιερωμένο για να καταφέρει να βρει κομμάτι του αυθεντικού Τιμίου Ξύλου…

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις