Σίνδο Θεσσαλονίκης: Οι αγρότες αποφασίζουν την επιτροπή που θα δει τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, σήμερα στις 11 αναμένεται να πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών  όπου και θα αποφασίσουν για τα άτομα από τα οποία θα απαρτίζεται η επιτροπή που θα συσταθεί και θα έχει συνάντηση τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισοκόμοι κ.α). Αυτό που ζητάει η κυβέρνηση είναι η επιτροπή που θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου να απαρτίζεται από αγρότες από όλη τη χώρα.

Στην πανελλαδική συνάντηση της Σίνδου αναμένεται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι 50 μπλόκων οι οποίοι εκτός από τα διαδικαστικά ζητήματα αναμένεται να συζητήσουν και για την ουσία της διαπραγμάτευσης η οποία όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες θα κινείται πάνω στις γραμμές που έθεσαν με την επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτό το δεδομένο, αναμένεται το πρώτο σκέλος της διαπραγμάτευσης να γίνει επί τη βάση των εννέα αιτημάτων τους για τη μείωση του κόστους παραγωγής και το δεύτερο να αφορά τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία daniel. Εκεί, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, θα ζητήσουν από την κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσεις: ποιό θα είναι το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν, πότε θα δοθούν αλλά και πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αποστράγγισης των παρακάρλιων πλημμυρισμένων χωριών και χωραφιών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται να γίνει είτε το απόγευμα της Δευτέρας (12/2), είτε το το πρώί της Τρίτης (13/3). Προϋπόθεση πάντως για την πραγματοποίηση του κρίσιμου ραντεβού είναι να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να κάνει διάλογο με μπλόκα στους εθνικούς

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις