Αρχική Εργασιακά Σήμερα οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό

Σήμερα οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τον κατώτατο μισθό, όπως τουλάχιστον δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Με βάση όσα προβλέπει ο νόμος, οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν.

Και οι μικρομεσαίοι, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΒΕ, τάσσονται υπέρ του «παγώματος» του μισθού, επειδή έχει μεσολαβήσει μια ύφεση της τάξεως του 8,2% πέρσι. Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης από τα 650 στα 751 ευρώ για λόγους στήριξης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει σταθμίσει τα δεδομένα, βλέπει τι έχει μεσολαβήσει και την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κ. Χατζηδάκης.

Σ’ ότι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής τους, καθώς το καλοκαίρι του 2019, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, έβγαιναν 10.000 – 11.000 συντάξεις τον μήνα και τώρα έχουν φτάσει στις 20.000. «Στόχος είναι σε τρεις – τέσσερις μήνες από τώρα να πάμε στις 30.000 συντάξεις και σε αυτό θα μας βοηθήσει ένα κέντρο του ΕΦΚΑ, που ολοκληρώνεται τώρα, για τη διαδοχική ασφάλιση» είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του του το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα στελεχώνεται από εκπαιδευμένους υπαλλήλους που θα δίνουν άμεσες απαντήσεις.

«Για πιο εξειδικευμένες απαντήσεις θα λειτουργούν υποστηρικτικά γραφεία στους οργανισμούς του υπουργείου», πρόσθεσε. Πάντως, σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί τον Σεπτέμβριο.