Αρχική Περιφέρειες Σήμερα η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ

Σήμερα η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ για τη δημοτική περίοδο 2019-2023 εκλέγει σήμερα  η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν στις 10.30 με την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Η γενική συνέλευση αναμένεται να εκλέξει  το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο.

Οι εργασίες ξεκινούν με χαιρετισμό του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και του απερχόμενου προέδρου  της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.

Θα ακολουθήσει ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Η έναρξη της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου αναμένεται στις 14.30 και η λήξη της στις 18.30, οπότε και θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψήφων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Να σημειωθεί ότι τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ απαρτίζουν 510 σύνεδροιπλέον των μελών του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού  Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι.

Δηλαδή μέλη της Γενικής Συνέλευσης είναι οι δήμαρχοι  όλων των δήμων της χώρας (332), οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη ΓΣ της ΚΕΔΕ (178), τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού  Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που έχουν επανεκλεγεί (18).  Σύνολο, 528 σύνεδροι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, αποτελείται από 31 μέλη. Στο σύνολο των μελών, τα 20 είναι δήμαρχοι και 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Στους 20 δημάρχους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος  δεν εκλέγεται καθώς μετέχει αυτοδικαίως.

Το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από το Γενική Συνέλευση με ενιαίο ψηφοδέλτιο,  αποτελείται από επτά μέλη.

Στη συνέχεια και εντός δέκα ημερών από τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει η εκλογή Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής ΚΕΔΕ, σε ειδική συνεδρίαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ανάμεσα στα μέλη του, με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρους και τον Γενικό Γραμματέα.

Στην ίδια συνεδρίαση και μετά την εκλογή του Προεδρείου, το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, ανάμεσα στα μέλη του, τα υπόλοιπα 7 μέλη της  11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα τέσσερα, είναι τα μέλη του Προεδρείου.