Αρχική Ελλάδα Σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή στο ΕΚΠΑ: «Ζητούσε φωτογραφίες» καταγγέλλουν φοιτήτριες

Σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή στο ΕΚΠΑ: «Ζητούσε φωτογραφίες» καταγγέλλουν φοιτήτριες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναβρασμός επικρατεί στο ΕΚΠΑ μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δεχθεί από καθηγητή του εκπαιδευτικού ιδρύματος φοιτήτριες.

Μετά τα σοκαριστικά στοιχεία που αφορούν τη δράση του καθηγητή ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) όπου αυτός διδάσκει ζητά την απομάκρυνσή του.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (3/6) στον ΑΝΤ1 η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε, είπε «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο».

«Οι καταγγελίες, απ΄όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές» επεσήμανε.

Παράλληλα ανέφερε ακόμα ότι «η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Καρδούλια – φοιτήτρια Μ.Μ.Ε υπογράμμισε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Την Τρίτη (2/6) μέλη του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.