Αρχική Προγράμματα ΣΕΒ: Nέες δράσεις με το Alba Graduate Business School

  ΣΕΒ: Nέες δράσεις με το Alba Graduate Business School

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Τρεις νέες δράσεις θα  χρηματοδοτήσει ο ΣΕΒ στο πλαίσιο της κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει μαζί με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece.  Οι δράσεις είναι τριετούς διάρκειας και στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σε όλο το φάσμα του ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών επιχειρήσεων.

  Πιο αναλυτικά περιλαμβάνουν:

  • Θεματικά workshops για ανώτερα/ανώτατα στελέχη, που θα φιλοξενούν ομιλητές που θα παρουσιάζουν και θα αναπτύσσουν τις νεότερες τάσεις γύρω από ζητήματα αιχμής.
  • Προγράμματα executive development (μέγιστης διάρκειας 40 ωρών) για ταμεσαία στελέχη, που θα επικεντρώνονται σε θεματικές, όπως strategic management, performance management, people management, change management, women in leadership.
  • Πρόγραμμα συγχρηματοδότησης της συμμετοχής τους σε προγράμματα Master’s και MBA του Alba, για τα νεότερα στελέχη.H δράση αυτή εγκαινιάστηκε το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 με 4 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε στελέχη που εργάζονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του ΣΕΒ.  Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε και σύντομο βίντεο των υποτρόφων.
  • Στις τρεις αυτές δράσεις, ο ΣΕΒ αναλαμβάνει να καλύψει για τις επιχειρήσεις-μέλη του, σημαντικό από το κόστος χρηματοδότησης, με στόχο να ωφεληθούν τουλάχιστον 500 στελέχη επιχειρήσεων.

  Η θεματολογία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα σχεδιάζεται από τους δύο οργανισμούς από κοινού, ώστε να είναι συμβατή με τις άμεσες προτεραιότητες ανάπτυξης των στελεχών των εταιρειών μελών του ΣΕΒ, όπως αυτές αποτυπώνονται από τις προτεραιότητες των εταιρειών-μελών του ΣΕΒ και του ίδιου του ΣΕΒ. Με τον τρόπο αυτό τα προγράμματα θα συνδυάζουν την ακαδημαϊκή αριστεία που πρεσβεύει το Alba με την επιχειρηματική συνάφεια που πρεσβεύει ο ΣΕΒ.  Για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά η θεματολογία καλύπτει ένα  ευρύ φάσμα διοικητικών δεξιοτήτων και αφορά όλα τα επίπεδα της διοικητικής δομής των επιχειρήσεων. Κάτι ανάλογο προγραμματίζεται να γίνεται κάθε χρόνο καθ’ όλη διάρκεια της συνεργασίας.  Παράλληλα, έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, με την προσφορά πέντε υποτροφιών σε στελέχη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, οι οποίες θα καλύψουν το 50% των διδάκτρων για σπουδές στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ALBA.