Αρχική Υγεία Self test: Δωρεάν αντικατάσταση, αν είναι ελαττωματικό

Self test: Δωρεάν αντικατάσταση, αν είναι ελαττωματικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί με τη διανομή των self test αναφέρθηκε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Απόστολος Βαλτάς.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έκανε γνωστό ότι αν αυτά είναι ελαττωματικά, αντικαθίστανται δωρεάν στα φαρμακεία.

Ο κ. Βαλτάς υπογράμμισε ότι κάθε εβδομάδα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα self test κορωνοϊού σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο τραπέζι προς συζήτηση έχει μπει η διανομή τους, δεδομένου ότι τα φαρμακεία δέχονται έντονη πίεση καθημερινά.

«Υπάρχουν προβλήματα στην επάρκεια των self test» σημείωσε ο κ. Βαλτάς. «Το θέμα δεν είναι να φτάσει στην φαρμακαποθήκη, αλλά στα φαρμακεία» είπε και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά στην επαρχία.

Επιπλέον, αναφερόμενος στις περιπτώσεις που τα self test είναι προβληματικά ο κ. Βαλτάς επεσήμανε πως «θα πρέπει ο πολίτης αν το διαπιστώσει να το φέρει πίσω και να πάρει άλλο. Αντικαθίσταται δωρεάν»

Τέλος, είπε ότι «πρέπει να οργανωθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί όλη η αλυσίδα και να γίνει η διαδικασία για την διανομή των self test σωστά».