Αρχική Ελλάδα Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ στην Καρδίτσα

Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ στην Καρδίτσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 10:12 το πρωί 34 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός, που ήταν επιφανειακός, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους των δυτικών νομών της Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας, οι οποίοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ έγινε αισθητός στη Λαμία, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα και αλλού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρδίτσας Φ. Αλεξάκο, ο σεισμός ήταν έντονος και αρκετά αισθητός. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Στο μεταξύ ο δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου ότι λειτουργούν 4 τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες, συνεπεία του σεισμού. Στους αριθμούς 2431351100, 2431351200, 2431032330, 2431020000. Οι πολίτες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να απευθύνονται για να αναφέρουν τυχόν βλάβες.