Στη Βάρη-Κορωπίου και στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας οι πυρκαγιές δεν έχουν ενεργό μέτωπο, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο για ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις. Στη Βάρη-Κορωπίου δρουν 105 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα, ενώ στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας επιχειρούν 85 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Επίσης, συνεχίζεται η κατάσβεση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5:10 το πρωί και δεν απειλεί κατοικίες ή επιχειρήσεις. Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, με συνδρομή από ένα ελικόπτερο.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής και πολλές άλλες περιοχές βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις λόγω των πυρκαγιών και του υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις