Αρχική Διεθνή Σε πολεμική ετοιμότητα οι Ρώσοι παρά την εκεχειρία: Με παρατεταμένα τα όπλα...

Σε πολεμική ετοιμότητα οι Ρώσοι παρά την εκεχειρία: Με παρατεταμένα τα όπλα περνάνε τον Βόσπορο τα πλοία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη βρίσκονται τα ρώσικα πλοία που περνάνε τον Βόσπορο πλέον, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι Τούρκοι αφού μετά τον θάνατο των 36 Τούρκων στρατιωτών στην Συρία, λαμβάνουν όπως φαίνεται και σε ειδική φωτογραφία ακόμα πιο αυστηρά  μέτρα προστασίας, φοβούμενα πιθανόν κάποιο επεισόδιο από τουρκικής πλευράς.

Συγκεκριμένα το ρωσικό αποβατικό πλοίο με το όνομα «Novocherkassk», εισήλθε στο Αιγαίο διασχίζοντας τα Δαρδανέλια έχοντας παντού Ρώσους πάνοπλους στρατιώτες, ειδικά όταν  έφτασε μπροστά του στις 10:00,  2 τουρκικά πλοία τα οποία το συνόδευσαν μέχρι την έξοδο του Βόσπορου.

Σε συμφωνία για τη διευθέτηση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, η οποία προβλέπει την εκεχειρία στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, κατέληξαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το κείμενο της συμφωνίας, ανέγνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβησαν οι πρόεδροι των δύο χωρών, μετά το τέλος των συνομιλιών τους στο Κρεμλίνο, οι οποίες διήρκεσαν περίπου έξι ώρες.

Η Μόσχα και η Άγκυρα, αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας, συμφώνησαν στο να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας στην επαρχία Ιντλίμπ  στην περιοχή του αυτοκινητοδρόμου Μ4, ο οποίος θα αρχίζει από τον αυτοκινητόδρομο και θα έχει εύρος έξι χιλιομέτρων προς τον Βορρά και έξι χιλιομέτρων προς τον Νότο. Οι συγκεκριμένες παράμετροι της λειτουργίας του διαδρόμου ασφαλείας θα συμφωνηθούν μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας  σε διάστημα επτά ημερών.

Η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα.