Αρχική Επιχειρήσεις Σε ποιες περιοχές δεν θα δουλέψουν delivery και courier

Σε ποιες περιοχές δεν θα δουλέψουν delivery και courier

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ιδιαίτερη μνεία στην αναστολή λειτουργίας σήμερα των επιχειρήσεων διανομής τροφίμων (delivery) και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) κάνει η απόφαση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας που αναφέρεται στη σημερινή λειτουργία Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα λόγω της κακοκαιρίας.

Πάντως, χθες οι γνωστές πλατφόρμες delivery παρέμειναν ανοιχτές, ενώ υπήρξαν πολλά ερωτήματα από διανομείς στη ΓΣΕΕ αν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τις διανομές στις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας δεν αναφέρεται αν θα επιβληθούν κυρώσεις στις επιχειρήσεις που πιθανώς θα λειτουργήσουν παρά την απόφαση για αναστολή.

Ειδικότερα σήμερα 25 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και των τραπεζών εκτός των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά τις αργίες είναι καφέ, εστιατόρια, περίπτερα ,logistics, ανεφοδιασμός τροφίμων και φαρμάκων και άλλα.

Η απόφαση αφορά στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που τίθενται για σήμερα σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Για τις συγκεκριμένες περιοχές, από την απαγόρευση ανοίγματος επιχειρήσεων και καταστημάτων εξαιρούνται τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00.