Αρχική Μόνιμοι Σε ποιους φορείς θα μοιραστούν οι 436 θέσεις κινητικότητας που εγκρίθηκαν

Σε ποιους φορείς θα μοιραστούν οι 436 θέσεις κινητικότητας που εγκρίθηκαν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 436 ανέρχονται οι θέσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που σχεδιάζουν να αλλάξουν τον εργασιακό τους φορέα μέσω της κινητικότητας.

Οι προς κάλυψη θέσεις εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας και αφορούν αιτήματα για πρόσθετο προσωπικό που κατέθεσαν δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (όπως για παράδειγμα επικαιροποίηση και ψηφιοποίηση οργανογραμμάτων).

Να σημειωθεί ότι με βάση τα  πρώτα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από την «Εφημερίδα των Συντακτών» , από τις 436 θέσεις που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, για να υποδεχθούν αιτήσεις κινητικότητας, δεν αναφέρεται καμία περίπτωση για δήμο. Δηλαδή μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει καμία θέση  σε κανέναν δήμο για τη μετακίνηση υπαλλήλων είτε μεταξύ δήμων, είτε από άλλον φορέα σε δήμους. Ωστόσο θα πρέπει  να προχωρήσει η διαδικασία, η κατάθεση δηλαδή των αιτήσεων από ενδιαφερόμενους, προκειμένου να καταγραφεί η οποιαδήποτε αρχική τάση «φυγής» υπαλλήλων των δήμων προς άλλες υπηρεσίες, για να επιβεβαιωθεί  ή όχι ο φόβος τόσο των δημάρχων όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βλέπουν ότι το νέο σύστημα κινητικότητας θα οδηγήσει σε «αφαίμαξη» υπαλλήλων τους προς κεντρικές υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά στη συνέχεια της διαδικασίας της πρώτης φάσης, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να «ανοίξει» η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα με τις εγκεκριμένες θέσεις, ώστε να είναι σε γνώση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην «Εφ.Συν.», η λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις, από τις οποίες οι 321 θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι 115 με αποσπάσεις, έχει ως εξής:

  • Υπουργείο Υγείας : 63 θέσεις με μετάταξη – 52 με απόσπαση
  • Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: 108 με μετάταξη – 43 με απόσπαση
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 106 με μετάταξη – 20 με απόσπαση
  • Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: 15 με μετάταξη
  • ΑΣΕΠ: 29 με μετάταξη

Όσον αφορά υπόλοιπα (εκατοντάδες) αιτήματα από πλευράς δημόσιων φορέων που κατατέθηκαν αλλά δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, εκτιμάται ότι θα έχουν εγκριθεί για τον επόμενο κύκλο κινητικότητας στο δημόσιο, ο οποίος αναμένεται να «ανοίξει» στις αρχές του 2018.

Σύμφωνα με όσο έχει δηλώσει η υπουργός κ. Γεροβασίλη ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων ανέρχεται σε περίπου 1.000.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο για την κινητικότητα,  έως 30 Νοεμβρίου θα μπορούν οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μεταταχθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους διεκδικώντας τις διαθέσιμες θέσεις, 30 Νοεμβρίου – 15 Ιανουαρίου θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι προς μετάταξη από τον φορέα υποδοχής και   15 Ιανουαρίου – 28 Φεβρουαρίου 2018 θα υλοποιηθούν οι πρώτες μετατάξεις με το νέο σύστημα.