Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Σε λειτουργία ο «Πανόπτης» για τον έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με πρωτοβουλία του υπουργού Νίκου Παππά, παρέδωσε τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος («Πανόπτης») στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σε αυτό το σύστημα, τα μέλη του ΕΣΡ θα μπορούν να βλέπουν τα προγράμματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και εάν τηρείται η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία σε αυτά (ποιότητα προγράμματος, κ.α.) καθώς και τα πρόστιμα που προκύπτουν από τυχόν παραβάσεις του νόμου.

Η ψηφιακή πλατφόρμα παραδόθηκε την Παρασκευή ενώ σήμερα έγινε η πρώτη εκπαίδευση των μελών του ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου ενεργοποιήθηκαν εννέα κωδικοί.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από σήμερα ενώ τα μέλη του ΕΣΡ εξοικειώθηκαν στη χρήση του. Μάλιστα, ανέφεραν ότι διαθέτει πολλές δυνατότητες και αποτελεί ένα δυνατό τεχνολογικό εργαλείο.

Να σημειωθεί ότι ο «Πανόπτης» κόστισε 54.000 ευρώ ενώ το προηγούμενο σύστημα είχε κοστίσει 1.200.000 ευρώ, ενώ δεν δούλεψε ποτέ.

Με την πλήρη λειτουργία του «Πανόπτη» τηρείται η δέσμευση του υπουργού Ν. Παππά να δοθούν στο ΕΣΡ όλα τα απαραίτητα εργαλεία καθώς και να στηριχθεί η ανεξάρτητη αρχή τόσο οικονομικά όσο και τεχνολογικά, και με προσωπικό, εάν χρειαστεί.

 

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νίκος Παπαθανάσης: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος των δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των δύο δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, στο σύνολο της...

Θεοχάρης: Βάζουμε τάξη στο ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων

«Το να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι, δεν είναι ανεκτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής...

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις, μετά από ελέγχους...

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS, εντός του χρονοδιαγράμματος αποστέλλει το οικονομικό επιτελείο, προχωρώντας σε εκτεταμένους ελέγχους στην...